Foto: AP/Scanpix

Beļģijas riteņbraucējs Jenss Keukelēre no "ORICA-BikeExchange" komandas ceturtdien uzvarēja prestižā daudzdienu velobrauciena "Vuelta a Espana" 12.posmā, kamēr latvietis Gatis Smukulis no "Astana" vienības vadīja pakaļdzīšanos līderiem un finišēja 82. pozīcijā.

Šajā posmā riteņbraucējiem bija jāpievar četri kategorizētie kāpumi un jāveic 193,2 kilometri. Keukelēre distanci veica četrās stundās 31 minūtē un 13 sekundēs, finiša spurtā izraujot uzvaru.

Tāds pats finiša laiks bija vēl 41 riteņbraucējam, kuru vidū bija arī kopvērtējuma līderis Nairo Kvintana no "Movistar" vienības, kā arī viņa tuvākie sekotāji Kritofers Frūms no "Sky" un komandas biedrs Alehandro Valverde.

Tikmēr Smukulis finišēja 12 minūtes un desmit sekundes aiz līdera, ieņemot 82.pozīciju. Latvietis 52 kilometrus pirms finiša vadīja peletona pakaļdzīšanos līderiem, kuri tobrīd bija divu minūšu un 40 sekunžu attālumā, bet tika noķerti.

"Gribējām uzvarēt šajā posmā. Kāpums nebija pārāk stāvs un garš. Luiss Leons Sančess ir spēcīgs un koncentrējies šīm sacensībām. Kā komanda darīsim visu, lai viņš uzvarētu," "Astana" citē Smukuli.

Patlaban 27 gadus vecajam Keukelēram šī ir pirmā uzvara kādā no lielo tūru posmiem. Līdz šim viņa lielākie panākumi bija uzvaras daudzdienu un viendienu sacensībās Beļģijā pirms sešiem gadiem.

Kopvērtējumā līderpozīciju saglabā Kvintana, kuram vicelīderis Frūms joprojām zaudē 54 sekundes. Tikmēr trešajā pozīcijā esošais Valverde jau atpaliek par minūti un piecām sekundēm.

Savukārt Smukulis līderim zaudē vairāk nekā pusotru stundu un kopvērtējumā ir pacēlies par divām vietām uz 109. pozīciju.

Prestižais velobrauciens "Vuelta a Espana", kas šogad norisinās jau 71.reizi, noslēgsies 11. septembrī. Kopumā riteņbraucēji šajās sacensībās veiks 21 posmu.

Smukulis "Vuelta a Espana" piedalījās arī pērn, kad vēl pārstāvēja Krievijas komandu "Katjuša". Toreiz viņš kopvērtējumā ierindojās 146. vietā. Tikmēr par sacensību čempionu tika kronēts "Astana" braucējs Fabio Aru no Itālijas, kurš šogad sacensībās nepiedalās.

Latvijas riteņbraucējs "Vuelta a Espana" velobraucienā piedalījās arī 2012. gadā, kad ieguva 96. vietu.

Lai gan Smukulis šogad kļuva par Latvijas čempionu individuālajā un grupas braucienā, viņš netika izraudzīts dalībai Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs. Tajās valsts godu aizstāvēja Aleksejs Saramotins un Toms Skujiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!