Foto: LETA

Par Latvijas Riteņbraukšanas federācijas (LRF) prezidentu uz atkārtotu termiņu ievēlēts Igo Japiņš, vēsta LRF.

Šajās vēlēšanās uz LRF amatu kandidēja Japiņš un Lauris Špillers. Japiņš saņēma 39 LRF biedru balsis, bet Špillers – 18. Šogad uz LRF biedru kopsapulci pulcējās 58 no 61 organizācijas biedra, kas norāda uz ļoti lielu aktivitāti.

Japiņš vada arī "Igo Japiņa sporta aģentūru, bet Špillers ir reklāmas un mārketinga aģentūras "Alpha Baltic" īpašnieks. Interesanti, ka gan Japiņš, gan Špillers ir saistīti ar kādu no Latvijā esošajām divām Kontinentālajām šosejas riteņbraukšanas komandām - Japiņš ir "Rietumu Banka-Rīga" vadītājs, bet Špillers pārstāv "Alpha Baltic-Maratoni.lv" komandu. Tāpat abi amata kandidāti nodarbojas ar dažādu Latvijā populāru tautas sporta sacensību rīkošanu.

Iepriekš Japiņš par LRF prezidentu tika ievēlēts 2012. gadā.

LRF biedru kopsapulces – vēlēšanu pirmajā daļā klātesošos biedrus uzrunāja Izglītības un zinātnes ministrijas sporta departamenta direktora vietnieks, kā arī VSI "Kultūras un sporta centrs "Daugavas stadions"" valdes loceklis Elmārs Martinsons, Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis, Latvijas Sporta federāciju padomes prezidents Einars Fogelis un Cēsu novada pašvaldības sporta koordinatore Rasa Siliņa, informējot par sadarbību ar LRF laika posmā no 2013. – 2016. gadam. Turpinājumā sekoja līdzšinējā prezidenta Igo Japiņa, padomes locekļu – Edgara Dupata, Olafa Lakuča un Normunda Noreiko, kā arī ģenerālsekretāres Daces Dimantes pārskata ziņojumi par LRF darbību laika posmā no 2013. – 2016. gadam.

Atbilstoši biedrības statūtiem, jaunievēlētais prezidents aicināja biedrus balsot par sevis izveidotu LRF padomes sastāvu. Saņemot 44 balsis par visu padomes sastāvu, tajā uz četriem gadiem ievēlēti – Edgars Dupats, Raimonds Graube, Andris Kreislers un Laura Stepane.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!