Foto: AP/Scanpix/LETA

Pazīstamais austrāliešu riteņbraucējs Ričijs Porte pēc smaga kritiena svētdien bija spiests izstāties no prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France".

Pašlaik 33 gadus vecais BMC komandas braucējs Porte bija viens no favorītiem uz uzvaru "Tour de France", tomēr jau pirmajā posmā pēc kritiena zaudēja daudz laika.

Savukārt svētdien tiek aizvadīts "Tour de France" devītais posms, kura ievadā Porte iedzīvojās pamatīgā kritienā un guva pleca savainojumu, kas tagad viņam liegs turpināt dalību sacensībās. Austrālietis tika nogādāts mediķu aprūpē, bet pagaidām situācija ap viņa veselības stāvokli ir neskaidra.

Porte pagājušajā mēnesī uzvarēja prestižajā Šveices tūrē, bet vēl pirms diviem gadiem "Tour de France" kopvērtējumā viņš bija sestais.

Vēl pirms svētdienas posma Porte kopvērtējumā atradās desmitajā pozīcijā.

Šī gada "Tour de France" norisināsies līdz 29. jūlijam, riteņbraucējiem aizvadot 21 posmu. Pašlaik kalnu karaļa kopvērtējuma vadībā atrodas latvietis Toms Skujiņš. Pērn "Tour de France" triumfēja brits Kristofers Frūms, izcīnot savu ceturto titulu un trešo pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!