Foto: Publicitātes foto

Par 2018. gada Latvijas labāko riteņbraucēju piektdien Latvijas Riteņbraukšanas federācijas (LRF) apbalvošanas pasākumā nosauca Tomu Skujiņu.

Skujiņš "Trek – Segafredo" komandas sastāvā aizvadīja spilgtu sezonu. Tajā tika gūtas uzvaras Maljorkas un Varēzes velobraucienos, kā arī Kalifornijas tūres posmā. Kalifornijā Toms ieguva arī kalnu karaļa kreklu. "Tour de France" velobraucienā latvietis izcīnīja augsto piekto vietu 15. posmā, bet uz pieciem posmiem ieguva kalnu karaļa kreklu.

Par labāko Latvijas jauno riteņbraucēju nosauca Niku Rožukalnu, kurš izcīnīja otro vietu pasaules čempionātā BMX U-16 grupā.

Tāpat tika pasniegtas balvas par starptautiskajiem sasniegumiem, un tās ieguva Skujiņš Emīls Liepiņš Krists Neilands Arnis Pētersons Vineta Pētersone Edžus Treimanis Ernests Zēbolds Patriks Vīksne Edvards Glāzers.

Savukārt labākie jaunatnes treneri aizvadītajā gadā bija Jānis Krišlauks, kurš ir arī Skujiņa pirmais treneris), tāpat pie apbalvojuma tika MTB treneris Uldis Puzaks un BMX treneris Olafs Lakučs.

Jau ziņots, ka portālā "Delfi" risinājās līdzjutēju balsojums par Latvijas labākajiem riteņbraucējiem. Par populārāko riteņbraucēju līdzjutēji atzinuši BMX frīstailistu Ernestu Zēboldu, bet labākā jaunā riteņbraucēja nominācijā visvairāk līdzjutēju balsis nopelnījis cits BMX frīstaila sportists Patriks Vīksna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!