Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas čempions riteņbraukšanā Toms Skujiņš otrdien izcīnīja 44. vietu prestižā velobrauciena "Tour de France" ceturtajā posmā.

213,5 km garajā posmā uzvarētājs tika noskaidrots finiša spurtā, kurā ātrākais bija itālis Elia Viviani. " Deceuninck-QuickStep" riteņbraucējam tā bija pirmā uzvara "Tour de France" posmos, un prestižo velobraucienu viņam līdz šim nebija izdevies iekarot. Viviani karjeras laikā uzvarējis piecos "Giro d'Italia" un trijos "Vuelta a Espana" posmos, bet "Tour de France" viņam līdz šim nebija panākumu.

Otrais spurta finišā bija norvēģis Aleksandrs Kristofs, trešais Kalebs Evanss, aiz kuriem uzreiz sekoja slavenais slovāks Peters Sagans un Dilans Grēnevēgens. Skujinš ("Trek-Segafredo") finišēja lielajā grupā, uzrādot tādu pašu laiku, kā uzvarētājs.

Kopvērtējumā vadību joprojām saglabājis francūzis Žiljēns Alafilips ("Deceuninck - Quick Step"), kurš par 20 sekundēm apsteidz beļģi Vutu van Ērtu ("Jumbo-Visma") un par 25 sekundēm Stīvensu Kruijsvijku ("Jumbo-Visma"). Savukārt Skujiņš ieņem 154.vietu, līderim zaudējot 17 minūtes un 13 sekundes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!