Foto: EPA/Scanpix/LETA
Latvijas izlases riteņbraucējs Krists Neilands no "Israel Start-Up Nation" komandas trešdien Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) Pasaules tūres sacensību "Criterium du Dauphine" pirmajā posmā ierindojās 49.pozīcijā, finišēdams kopā ar uzvarētāju no Beļģijas Vautu van Ārtu.

Sacensību pirmajā dienā sportistiem bija jāmēro tūres garākais posms. Riteņbraucēji 218,5 kilometru garajā distancē pārvarēja piecus ceturtās kategorijas kāpumus, kā arī pa reizei trešās un otrās kategorijas kāpumus.

Pirmajā posmā ātrākais bija van Ārts ("Jumbo-Visma"), kurš distancē pavadīja piecas stundas 27 minūtes un 42 sekundes. Beļģis finišēja lielā grupā, taču otrajā pozīcijā tika klasificēts Dienvidāfrikas Republikas pārstāvis Darils Impijs ("Mitchelton-Scott"), bet aiz viņa finišēja kolumbietis Egans Bernals ("Ineos").

Uzreiz aiz vadošā trijnieka finišu sasniedza arī leģendārais spānis Alekandro Valverde ("Movistar"), kamēr piektā pozīcija slovēnim Tadejam Pogačaram ("UAE-Team Emirates").

Arī Neilands finišēja vienā grupā ar uzvarētāju un ierindojās 49.pozīcijā. Vēl viens latvietis Toms Skujiņš ("Trek-Segafredo") pirmajā etapā ierindojās 134.vietā un līderim zaudēja 15 minūtes un divas sekundes.

Sacensību otrajā dienā sportistiem būs jāmēro 135 kilometru gara distance, kuras finišs atrodas 1078 metrus virs jūras līmeņa, bet, lai to sasniegtu, iepriekš 7,4 kilometri jāmēro 8,3 grādu slīpumā.

"Criterium du Dauphine" norisinās 72.reizi. Pērn Skujiņš kopvērtējumā ierindojās 42.pozīcijā, bet par sacensību uzvarētāju tika kronēts dānis Jākobs Fuglsangs ("Astana Pro Team"). Vēl gadu iepriekš Skujiņš vienā no posmiem izcīnīja augsto devīto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!