Foto: EPA/Scanpix/LETA

Savainojuma dēļ no prestižajām daudzdienu sacensībām "Tour de France" izstājies slovēnis Primožs Rogličs, kurš pērn izcīnīja otro vietu, informē viņa pārstāvētā komanda "Jumbo-Visma".

Rogličs sestdienas posmu veica par 35 minūtēm ilgāk nekā uzvarētājs Dilans Teunss no Beļģijas un ieņēma 175.vietu. Sacensību trešajā posmā Rogličs bija viens no daudziem riteņbraucējiem, kurš iekļuva lielā avārijā, bet todien spēja turpināt sacensības, lai arī bija pamatīgi cietis.

"Šādā tempā turpināt sacensības bija bezjēdzīgi," norādīja 21 Slovēnijas riteņbraucējs. "Pienācis laiks sadziedēt traumas, lai varu koncentrēties nākamajiem mērķiem. Esmu patiesi vīlies, ka man jāizstājas no tūres."

Komandas pārstāvis ziņu aģentūrai AFP atklāja, ka pēc smagiem kritieniem riteņbraucējiem ierasti nepieciešamas vismaz piecas dienas, lai atkoptos, jo nākamajās dienās ķermenis ir pavisam stīvs.

Tāpat no tūres izstājies pirmo sešu dienu kopvērtējuma līderis no Nīderlandes Matjē van der Pūls ("Alpecin-Fenix"). Viņš šogad debitēja tūrē, bet nu jau nolēmis doties uz Tokiju, lai sāktu gatavošanos dalībai olimpiskajās spēlēs. Viņš gan plāno startēt kalnu riteņbraukšanas sacensībās.

Tūres devītajā posmā riteņbraucējus gaida 144,9 kilometrus garš kalnu posms, kurā būs viens augstākās kategorijas, kā arī pa diviem pirmās un otrās kategorijas kāpumiem.

Kopvērtējumā slovēnis Tadejs Pogačars (UAE) par minūti un 48 sekundēm apsteidz Beļģijas braucēju Voutu van Ārtu ("Jumbo-Visma"), kurš ir galvenā komandas cerība pēc slovēņa Primoža Rogliča kritiena un tā ietekmes uz sportisko formu.

Toms Skujiņš kopvērtējumā ieņem 47.vietu 36 minūtes un 28 sekundes aiz līdera.

"Tour de France" noslēgsies 18.jūlijā ar finišu Elizejas laukos. Sešas dienas pēc "Tour de France" pēdējā posma sāksies Tokijas olimpisko spēļu riteņbraukšanas sacensības, tāpēc daudzdienu brauciens šogad pārcelts uz nedaudz agrāku laiku.

"Tour de France" norisinās jau 108.reizi. 21 posmu garās sacensības šogad noritēs tikai pa Francijas ceļiem, lai arī starts sākotnēji bija plānots Kopenhāgenā. Septiņi no etapiem parocīgāki būs sprinteriem.

Jau ceturto gadu pēc kārtas "Trek-Segafredo" komandas rindās "Tour de France" startē Toms Skujiņš, kurš jūnija pirmajā pusē tika kronēts par Latvijas čempionu grupas un arī individuālajā braucienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!