Foto: Romans Kokšarovs

Latvijas riteņbraucējs Mārtiņš Pluto no Nīderlandes kontinentālās komandas "Abloc CT" ceturtdien Nīderlandē finišēja 12.vietā "Olympia's Tour" (UCI kat.2.2) sacensību 1b.posmā, Pauls Rubenis ieņēma 33.vietu un Alekss Krasts - 52.vietu.

33 riteņbraucēju grupas finišā naskākais bija britu sportists Metjū Gibsons no "WiV SunGod" vienības.

Viņš apsteidza mājinieku no "Riwal Cycling" vienības Elmāru Reindersu un "HRE Mazowsze Serce Polski" komandas braucēju poli Alanu Banašeku.

12.vietā ar tādu pašu rezultātu finišēja Pluto, bet kā pēdējais - 33. - grupā finišēja Rubenis.

Krasts finiša līniju sasniedza lielajā grupā, no uzvarētāja atpalikdams stundu un 52 minūtes un ieņemdams 52.vietu 147 sportistu konkurencē.

Pirms tam 1a posmā ceturtdien Mārtiņš Pluto "Abloc CT" sastāvā finišēja sestajā vietā komandu braucienā.

7,2 kilometrus garajā komandu braucienā Igaunijas komanda "Team Ampler - Tartu2024" ar diviem Latvijas riteņbraucējiem - Krastu un Rubeni - sastāvā finišēja devītā 25 komandu konkurencē, uzvarētājiem zaudējot 20 sekundes.

Kopvērtējumā pirmajās desmit vietās ir nīderlandieši. Vadībā ir Arne Peters no "Allinq Continental Cycling", bet četras sekundes viņam zaudē trīs "VolkerWessels Cycling" vienības braucēji Maikels Zijlārds, Berts Jans Lindemans un Rūls van Sintmārtensdeiks.

Rubenis ieņem 23.vietu, līderim zaudējot 20 sekundes, Pluto ir 31., Petersam piekāpjoties 56 sekundes, un Krasts ieņem 61.vietu, līderim zaudējot divas minūtes un 17 sekundes.

Piektdien sacensību otrajā posmā sportisti mēros 173 kilometrus līdzenumā ar sešiem pauguriem.

Pirmo reizi sacensības norisinājās 1909.gadā.

2020. un 2021.gadā sacensības Covid-19 dēļ nenotika, bet 2019.gadā velobraucienā uzvarēja mājinieks Paskals Ēnkhorns.

Sacensības četru posmu garumā beigsies svētdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!