Foto: Israel Start-Up Nation foto

Latvijas riteņbraucēji Krists Neilands ("Israel Premier Tech") un Toms Skujiņš ("Trek – Segafredo") sestdien prestižajā Milānas –Sanremo vienas dienas velobraucienā ieņēma attiecīgi 21. un 88. vietu.

Riteņbraucējiem šajās sacensībās bija jāveic 293 kilometri, kuros bija jāpieveic vairāki kāpumi.

Velobraucienā uzvaru svinēja slovēnis Matejs Mohoričs ("Bahrain – Victorious"), kurš finišu sasniedza sešās stundās 27 minūtēs un 49 sekundēs.

Otro vietu izcīnīja Francijas riteņbraucējs Entonijs Tjuržiss ("TotalEnergies"), kurš uzvarētājam piekāpās divas sekundes, bet trešajā pozīcijā, arī zaudējot tikai divas sekundes, ierindojās nīderlandietis Matjē van der Pūls ("Alpecin-Fenix").

Neilands no uzvarētāja finišā atpalika 26 sekundes un nopelnīja 20 UCI pasaules ranga punktus. Savukārt Skujiņš finiša līniju šķērsoja par sešām minūtēm un vienu sekundi vēlāk nekā Mohoričs.

Vējainajos laika apstākļos, kuros uz starta izgāja 168 riteņbraucēji no 24 vienībām, galvenie notikumi risinājās pēdējos 50 kilometros, kad riteņbraucēji pievarēja sešus

izteiktākus pacēlumus, no kuriem lielākie bija pēdējiem divi, ziņo Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF).

Jau pirms priekšpēdējā no tiem un tā laikā peletona priekšā tempu ievērojami kāpināja slovēņa Tadeja Pogačara ("UAE Team") komandas biedri itālis Djego Ulisi un Davide Formolo.

Pēc šī kāpuma priekšā bija vien nedaudz vairāk par 20 braucējiem, kas ātri vien

likvidēja arī dienas atrāvienu. Vadošo pulkā spēja būt arī kuldīdznieks Neilands, kamēr Skujiņš kāpuma beigu daļā no grupas atpalika.

Pēdējā kāpumā divreiz atrauties mēģināja Pogačars, vēstī LRF, tomēr būtisku pārsvaru pār konkurentiem viņam iegūt neizdevās. Tehniskā nobraucienā savu vārdu teica Slovēnijas čempions Mohoričs, kurš riskēja vairāk nekā citi, un trīs reizes viņš, braucot lielā ātrumā, bija tuvu kritienam.

Pēdējos divos kilometros līdzenumā 27 gadus vecais slovēnis savas pozīcijas nosargāja un kļuva par sacensību uzvarētāju, izcīnot savu lielāko uzvaru karjerā.

Pirms divām nedēļām viņš pēc liela grupas kritiena izstājās no "Strade – Bianche" viendienas velobrauciena Itālijā.

Milānas – Sanremo velobrauciens norisinās jau kopš 1907. gada, bet pērn tajā uzvarēja beļģis Jaspers Steivens.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!