Foto: AP/Scanpix/LETA

Kopvērtējuma līderis Beļģijas riteņbraucējs Remko Evenpūls otrdien uzvarēja arī daudzdienu velobrauciena "Vuelta a Espana" desmitajā posmā.

Pēc dienas atpūtas riteņbraucēji otrdien mērojās spēkiem 30,9 kilometrus garajā individuālajā braucienā.

"Quick-Step Alpha Vinyl" pārstāvis distanci veica 33 minūtēs un 18 sekundēs.

Viņš par 48 sekundēm apsteidza otru uzvaras pretendentu slovēni Primožu Rogliču ("Jumbo-Visma"), bet par minūti - savu komandasbiedru francūzi Remī Kavanju.

"Tagad cīnīsimies, lai mēģinātu uzvarēt šajā "Vuelta"," pēc finiša solīja 22 gadus vecais Evenpūls.

"Tas patiesībā bija ļoti grūti. Uzvarēju posmā, un tagad visa komanda, manuprāt, ir ļoti pārliecināta par sevi. Visi darbojas tik labi, un tagad mums tikai jācīnās, lai saglabātu savā īpašumā šo līdera kreklu un nogādātu to mājās Vevelgemā," piebilda posma uzvarētājs.

Saslimšanas ar Covid-19 dēļ no sacensībām jau izstājušies 13 sportisti, no kuriem ievērojamākais ir īru sprinteris Sems Benets.

Kopvērtējumā Evenpūls apsteidz otrajā vietā esošo Rogliču par divām minūtēm un 41 sekundi, bet trešais trīs minūtes un trīs sekundes aiz Evenpūla ir "Movistar" pārstāvošais spānis Enriks Mass.

Iepriekšējos trīs gadus Spānijas daudzdienu velobraucienā uzvarēja Slovēnijas riteņbraucējs Rogličs. Otro gadu pēc kārtas "Vuelta a Espana" nestartē neviens no Latvijas riteņbraucējiem.

"Vuelta a Espana" norisināsies līdz 11.septembrim, kad riteņbraucēji 21.posmā finišēs Madridē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!