Foto: EPA/Scanpix/LETA

Prestižajā velobraucienā "Ronde van Vlaanderen", kas iekļauts UCI Pasaules tūrē, svētdien uzvaru svinēja slovēnis Tadejs Pogačars, kamēr Krists Neilands pēc kritiena izstājās, bet Emīls Liepiņš finišēja 71. vietā un sekmēja komandas biedra Madsa Pēdersena trešo pozīciju.

Flandrijas velobraucienā riteņbraucēji svētdien veica 273,4 kilometrus. Distances pirmajā pusē riteņbraucēji brauca pa līdzenumu, bet otrajā pusē sportistiem bija jāpārvar 19 kategorizētie kāpumi un jāveic 15 bruģa sektori.

Sacensības aizēnoja vairāki kritieni, vienā no tiem ciešot apmēram 40 riteņbraucējiem, tajā skaitā sacensību favorītiem. Apmēram pusdistancē notikušo kritienu pēc neveikla un bīstama manevra izraisīja polis Filips Macejuks ("Bahrain - Victorious"), kurš tika diskvalificēts no sacensībām.

"Israel - Premier Tech" komanda ziņo, ka pēc tehniska defekta un viena kritiena sacensības noslēdzās Neilandam.

Pogačars (UAE) svinēja uzvaru pēc pēdējo 18 kilometru solo atrāviena, finišu sasniedzot sešās stundās 12 minūtēs un septiņās sekundēs. 16 sekundes pēc uzvarētāja, arī vienatnē, finiša līniju šķērsoja nīderlandietis Matjē van der Pūls ("Alpecin-Deceuninck").

Aiz viņa sešu riteņbraucēju grupā notika cīņa par trešo vietu, kuru izrāva Pēdersens ("Trek-Segafrdo"), šai grupai uzvarētājam zaudējot vienu minūti un 12 sekundes.

Latvijas čempions grupas braucienā Liepiņš finišēja 14 minūtes un desmit sekundes pēc uzvarētāja, kas deva 71. vietu. No 175 startējušajiem sportistiem finišu sasniedza nedaudz vairāk kā puse jeb 96.

Flandrijas velobrauciens norisinājās 107. reizi vēsturē. 2000. gadā šajā velobraucienā trešo vietu izcīnīja Romāns Vainšteins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!