Foto: EPA/LETA
Latvijas skeletonists Martins Dukurs piektdien otro gadu pēc kārtas triumfēja Pasaules kausa izcīņā, priekšpēdējā posmā uzvarot arī Sanktmoricas trasē.

Vienu posmu pirms sacensību beigām Martins Dukurs tuvāko sekotāju vācieti Sandro Stīlički apsteidz par 228 punktiem, bet par uzvaru posmā sportistam pienākas 225 punkti.

Martinam Dukuram tā bija trešā uzvara pēc kārtas, ceturtā šajā sezonā un devītā karjerā Pasaules kausa posmos. Nevienam no joprojām sportojošiem skeletonistiem nav tik daudz uzvaras Pasaules kausa posmos.

Otrs Latvijas skeletonists Tomass Dukurs pēc pirmā brauciena bija piektais, taču otrajā noslīdēja divas pozīcijas zemāk un bija septītais.

Unikālajā un viltīgajā Sanktmoricas trasē, kur lielākos ātrumus sasniedz vēlāk startējušie sportisti, Latvijas skeletonistiem daļēji nepaveicās ar izlozi, jo Martins Dukurs startēja otrais, bet Tomass Dukurs – piektais.

To pirmajā braucienā pierādīja arī rezultāti, jo sākotnēji Dukuri bija līderi. Vēlāk Tomass Dukurs noslīdēja uz piekto vietu, bet teicami pirmo braucienu veikušo Martinu Dukuru par 0,05 sekundēm apsteidza vācietis Franks Rommels, kuram trases lejasdaļā izdevās sasniegt labākos ātrumus. Trešais pēc pirmā brauciena pārsteidzoši bija Jaunzēlandes sportists Bens Sendfords, kurš startēja tikai ar 25. numuru. Viņš līderiem pirmajā braucienā zaudēja 0,08 sekundes.

Sīvā cīņa pirmajā braucienā izvērtās uzreiz aiz labāko trijnieku. Ceturtais, līderim zaudējot 0,52 sekundes, bija kanādietis Maiks Duglass, kuram sekoja Tomass Dukurs (+0,57 sekundes), Sandro Stīličke (+0,58 sekundes), Džons Deilijs (+0,60 sekundes). Arī sportisti līdz pat 12.vietai pēc pirmā brauciena reāli var kandidēt uz vietu labāko sešiniekā divu braucienu summā.

Taču otro braucienu Martins Dukurs veica fantastiski, neatstājot nekādas cerības saviem konkurentiem un uzrādot absolūti labako laiku. Divu braucienu summā Martins Dukurs par 0,35 sekundēm apsteidza Rommelu, bet Sandfords saglabāja trešo pozīciju un pirmo reizi karjerā ieņēma godalgoto vietu Pasaules kausa posmā. Viņš Martinam Dukuram zaudēja 0,80 sekundes.

Tikmēr Stīličke, kurš vienīgais vēl teorētiski varēja apdraudēt Martina Dukura uzvaru sezonas kopvērtējumā, otrajā braucienā pakāpās uz ceturto vietu, taču ar to bija pietiekami, lai Latvijas labākais skeletonists triumfētu visā sezonā.

Pasaules kausa kopvērtējumā pirms pēdējā posma Martinam Dukuram ir 1494 punkti, Stīličkem - 1266 punkti, bet trešais ar 1218 punktiem ir Rommels. Tomass Dukurs ar 1032 punktiem ir devītais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!