Foto: F64
Latvijas bobsleja izlases vecākais treneris Sandis Prūsis atzinīgi vērtēja Latvijas divnieku ekipāžu sniegumu Pasaules kausa izcīņas pirmajā posmā Īglsas trasē Austrijā, norādot, ka ir apmierināts ar visu trīs divnieku sniegumu, portālā “bobslejs.lv” citēts speciālists.

Atgādinām, ka Latvijas divnieks Oskars Melbārdis un Daumants Dreiškens Pasaules kausa izcīņas pirmajā posmā izcīnīja ceturto vietu, Edgars Maskalāns ar stūmēju Intaru Dambi šajās sacensībās ierindojās 15.vietā, bet trešais divnieks Uģis Zaļims/Raivis Zīrups nebija kvalificējušies otrajam braucienam un sacensības noslēdza 23.pozīcijā.

„Visnotaļ pozitīvi! Šoreiz nav būtiski, ka Oskara Melbārža un Daumanta Dreiškena divnieks kopvērtējumā šodien spēja izcīnīt tikai ceturto vietu. Ņemot vērā, ka Oskars ir tikai otro sezonu pie boba stūres, un startē šādā bobsleja pasaules grandu kompānijā, manā skatījumā ceturtā vieta ir ļoti labs sniegums,” uzsvēra Sandis Prūsis, atgādinot, ka tik augstā vietā Latvijas divnieku ekipāžas nebija ierindojušās ilgu laiku.

Viņš atzinīgi novērtēja arī Maskalāna/ Dambja un Žaļima/Zīrupa sniegumu.

„Šī viņiem [Žaļimam/Zīrupam] bija debija pasaules kausā. Acīmredzot mazliet iedarbojās lampu drudzis – varbūt nav vēl pierasts pie kamerām,” teica Prūsis. “Tomēr mani patīkami pārsteidza viņu starts. Katrā gadījumā vēlreiz varējām pārliecināties, ka lēmums pamainīt stratēģiju, ir nesis augļus un šādā virzienā arī turpināsim.”

Svētdien notiks sacensības četrinieku ekipāžām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!