Foto: F64
Visa bobsleja pilota Oskara Melbārža ekipāža ir ļoti jauna un tā mācās sacensību apstākļos, atgādina Latvijas izlases galvenais treneris Sandis Prūsis.

Kā ziņots, svētdien Kēnigzē trasē Vācijā notikušajā Pasaules kausa izcīņas piektajā posmā Melbārža četrinieks ar stūmējiem Helviju Lūsi, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu pēc pirmā brauciena atradās dalītā otrajā vietā, bet otrajā nobraucienā kļūdu startā pieļāva viens no stūmējiem, kuram paslīdēja kāja, kas lika summā atkrist uz ceturto pozīciju.

"Diemžēl stūmēja kļūme otrā brauciena ieskrējienā bija viens no iemesliem, kādēļ Melbārža četrinieks diemžēl pēc otrā brauciena noslīdēja uz ceturto vietu. Taču visiem jāmācās, ne tikai Oskaram kā pilotam. Arī stūmējiem šajā kombinācijā ir pirmā sezona un diemžēl mums nākas mācīties ne tikai treniņos, bet arī reālās sacensībās," portālā "bobslejs.lv" citēts Prūsis. "Taču viss ir kārtībā, tā ir skola, un mums vēl ir iespēja augt."

Prūsis ir ļoti priecīgs, ka bobslejisti turpina pilnveidoties un neapstājas pie sasniegtā.

Tāpat Prūsis īpaši nekritizēja Edgara Maskalāna un stūmēju Daumanta Dreiškena, Raivja Broka un Intara Dambja sniegumu svētdienas mačos, kuros viņa ekipāža divu braucienu kopvērtējumā palika ārpus pirmā desmitnieka.

"Protams, no Edgara mēs gaidījām ko vairāk, jo viņam tomēr ir krietni lielāka pieredze kā pilotam, arī četriniekos. Taču gribu uzsvērt, ka šodienas rezultāti nav nekāda katastrofa. Protams, ir jāanalizē iemesli, kādēļ tā notika, iespējams, kaut kas jāmaina. Jo būsim reāli - Edgars jau pats nav nekāds atlēts, līdz ar to arī viņam nav tik liela iespēja dot savu ieguldījumu boba iestumšanā," uzsvēra Prūsis.

Nākamais Pasaules kausa posms notiks jau nākamajā nedēļas nogalē, kad pasaules labākie bobslejisti un skeletonisti sacentīsies dabīgajā bobsleja trasē Sanktmoricā, Šveicē.

Kā ziņots, Pasaules kausa ieskaitē šosezon notiks astoņi posmi, bet sezona februāra otrajā pusē noslēgsies ar pasaules čempionātu, kas risināsies Leikplesidas trasē ASV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!