Foto: LETA

Olimpiskās spēles ir četru gadu cikla galvenais notikums, un visas valsts šajā laikā mērās ar krāniņiem, pirms jaunās sezonas sākuma teica Latvijas Bobsleja un Skeletona federācijas viceprezidents Zintis Ekmanis.

Latvijas bobsleja un skeletona komanda trešdien dosies uz Sočiem, kur aizvadīs oficiālo starptautisko treniņnometni, bet pirmie posmi Ziemeļamerikā sāksies novembra beigās.

Bobsleja komandas galvenais treneris Sandis Prūsis atzina, ka daudzi jau runā par medaļām Olimpiādē, bet ir tāds sīkums kā kvalificēšanās tai.

"Mums ir četri varianti – ar vienu pilotu, ar diviem pilotiem, ar trim pilotiem un varam arī nekvalificēties. Ceru, ka piepildīsies otrais vai trešais variants," sacīja Prūsis. "Šobrīd reālākais izskatās divi divnieki un divi četrinieki. Taču vienalga kādā sastāvā dosimies uz Sočiem, mēs būsim vismazāk pieredzējusī komanda."

Prūsis atklāja, ka uz pirmajiem Pasaules kausa posmiem dosies divi piloti – Oskars Melbārids un Oskars Ķibermanis, bet Uģis Žaļims brauks Eiropas kausā. Prūša rīcībā ir 13 cilvēki. Uz Ziemeļameriku komanda dosies ar vienu rezervistu.

Iepriekš komandā mēģināja iekļūt Latvijas sprinteris Oskars Arājs, taču viņš savainojumu dēļ ir atskaitīts. Tikmēr desmitcīņnieks Edgars Eriņš brauks Eiropā un pierādījis sevi kā labu četrinieku sānu stūmēju.

Prūsis norādīja, ka Ziemeļamerikas posmos galvenais ir nobraukt, nevis izcīnīt augstas vietas. Ķibermanis Ziemeļamerikā vispār nav braucis.

Tāpat bobslejistu treneris sacīja: "Sezonas sākumā bagātākās komandas lielās ar jauniem "Ferrari" un "BMW", bet mums nekā jauna nav."

Tikmēr Ekmanis nekavējoties uzsvēra, ka olimpiskajā sezonā daudzi izrādās. "Olimpiskajās spēlēs valstis mērās ar krāniņiem. Ceram, ka mēs būsim ciets rieksts pārējiem," uzsvēra Latvijas Bobsleja un Skeletona federācijas viceprezidents.

Šajā sezonā Melbārdis brauks ar to pašu divnieku, ar kuru startēja pagājušajā gadā, bet četriniekos būs bobs, ar kuru uzvarēja Sočos un ko iegādājās uz pasaules čempionātu. Ar kuru brauks Sočos, vēl nav izlemts.

Skeletona komandas galvenais treneris Dainis Dukurs stāstīja, ka visi iepriekšējie panākumi ir jāaizmirst, jo jaunajā sezonā visi būs atkal vienādās pozīcijās. Mazas izmaiņas ieviesa sliktie laika apstākļi Vinterbergā, tāpēc vajadzēja atgriezties mājās ātrāk nekā plānots. Brāļiem Dukuriem katram būs divas jaunas kamanas, bet pirms došanās uz Sočiem komanda saņems jaunas slidas, kas darinātas Latvijā.

"Viss ir mūsu pašu rokās. Olimpisko spēļu mājinieku komanda, protams, būs stipra. Stipras būs arī viņu māju sienas, bet ar to jārēķinās un jābūt pašiem spēcīgiem. Un arī veiksmei jābūt rokas stiepiena attālumā, lai to var viegli aizsniegt. Tāpat arī ar veselību visam jābūt kārtībā," teica Dukurs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!