Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas bobsleja ekipāža Uģis Žaļims ar stūmēju Vairi Leibomu piektdien izcīnīja trešo vietu Eiropas kausa otrā posma sacensībās Kēnigzē. Tā kā iepriekš slikto laika apstākļu dēļ tika atceltas otrās sacensības divniekiem Altenbergā, tad Žaļimam šodien tika piešķirta trešā vieta arī par Altenbergas posmu. Šajā iesaitē vērtēja pirmo braucienu un tikai tos sportistus, kas piedalījās Altenbergas posmā. Līdz ar to šī diena ļoti veiksmīga mūsu jaunajam pilotam,jo iegūtas divas trešās vietas.

Gandarīts ar sasniegto pēc finiša bija arī Latvijas izlases treneris Eiropas kausos Olafs Kļaviņš. Viņš atzīmēja, ka Žaļima ekipāža divreiz bija pārliecinoši labākā startā, turklāt savā mājas trasē labāko sešiniekā nav iekļuvis pat Manuels Mahata, kas beigās palicis septītais, toties Uģis nobraucis ļoti labi. Vīriešu ieskaitē startēja pat 35 ekipāžas. Otrajā braucienā Žaļima duets uzrādījis pat otru labāko laiku un summā no uzvarētājiem mūsējie atpalikuši par 0,15 sekundēm, no otrās vietas šķīra vien nieka 0,02 sekundes.

Par uzvarētāju Kēnigzē trasē kļuvis vācietis Niko Valters, otrā vieta vēl vienai Vācijas ekipāžai ar pilotu Albrehtu Klammeru. Trešajā vietā Uģis Žaļims / Vairis Leiboms. Ceturtie vācieši ( Benjamins Šmits), piektie šveicieši (Riko Peters) sestajā vietā Krievija ( Aleksejs Gorlačovs), Mahata tikai septītais. Žaļims esot ļoti labi veicis otro braucienu un pelnīti nopelnījis godalgu.

Atliktā Altenbergas posma ieskaitē gāja pirmais brauciens un arī tā vērtējumā Žaļims ir trešais, jo priekšā esošie Šmits un Gorlačovs nestartējuši Altenbergas posmā un viņi šajā ieskaitē nav vērtēti.

Jau sestdien Kēnigzē notiks vēl divi braucieni divniekos, svētdien – četrinieku mači.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!