Foto: Juris Bērziņš-Soms

Teicami Pasaules kausa posmu bobslejā un skeletonā Vācijā, sarežģītajā Altenbergas trasē, svētdien noslēdza Latvijas sportisti - bobsleja četriniekos sudraba medaļu izcīnīja Oskars Melbārdis ar stūmējiem, bet Oskars Ķibermanis ar savu komandu bija ceturtie.

Līdz ar šo otro vietu Melbārdis kļuvis par Pasaules kausa sezonas kopvērtējuma pārliecinošu līderi četrinieku pilotu vērtējumā.

Melbārdis labi veica pirmo braucienu, lai gan starta ieskrējienā "atstāja" rezervi. Pēc brauciena Melbārdis ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu kļuva par līderi, bet, startējot otrajā desmitniekā, mājas trase priekšrocības izmantoja vācu pilots Niko Valters. Vācu jaunais talants ar ļoti labu braucienu apsteidza Melbārža kvartetu par 0,14 sekundēm.

Otrajā braucienā Melbārdis uzrādija labāku laiku, tomēr Valters spēja nosargāt iekrāto pārsvaru un summā apsteidza latvieti tikai par 0,04 sekundēm. Trešo vietu ieguva šveicietis Riko Peters ar saviem stūmējiem, kuri uzvarētājam zaudēja 0,67 sekundes.

Teicami sacensības veica otrs Latvijas pilkots Oskars Ķibermanis ar stūmējiem Helviju Lūsi, Raivi Zīrupu un Vairi Leibomu. Pirmajā braucienā ilgu laiku viņi bija labāki par Melbārža četrinieku, un tikai lejasdaļā pieļautās kļūdas liedza sasniegt labāku rezultātu - sestā vieta pirmajā braucienā.

Otrajā braucienā "mazais Osis" dažas savas kļūdas izlaboja, uzrādīja ceturto labāko laiku, kas ļāva kopvērtējumā pakāpties uz ceturto vietu. No trešās vietas viņu šķīra 0,11 sekundes.

Portāls "Delfi" piedāvāja sacensību teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!