Foto: LETA
Latvijas jaunais skeletona braucējs Ivo Šteinbergs otrdien uzrādīja trešo ātrāko laiku pirmajā oficiālajā treniņbraucienu dienā pirms nedēļas nogalē Siguldā gaidāmā Eiropas kausa posma.

Ātrākais pirmajā dienā bija Krievijas sportists Antons Batujevs, kurš labākajā mēģinājumā distanci veica 51,51 sekundē un par 0,33 sekundēm apsteidza savu tautieti Jegoru Veselovu. Šteinbergs pirmajā braucienā uzrādīja sesto labāko rezultātu, bet otrajā ar 51,88 sekundēm bija otrs ātrākais, kas dienas summā bija trešais ātrākais laiks.

Vēl viens Latvijas sportists Kristaps Zeila abos braucienos sasniedza ceturto laiku, ātrākajā no mēģinājumiem trasi veicot 52,58 sekundēs.

Savukārt dāmām ātrākā bija kanādiete Mirela Rāneva, kura labākajā mēģinājumā uzrādīja laiku 53,74 sekundes. Līderei 0,18 sekundes zaudēja Krievijas skeletoniste Olga Potiļicina, bet trešā bija vāciete Žanīna Bekere, kura no Rānevas atpalika 0,23 sekundes.

Tikmēr latviete Endija Tērauda starp dāmām bija piektā ātrākā, bet no kanādietes atpalika par 0,91 sekundi.

Četri sportisti šajā treniņbraucienu sesijā vēl brauca no zemāka starta nekā pārējie.

Tikmēr pirmajā bobsleja divnieku ekipāžu treniņā starp vīriem un dāmām kopā uz starta izgāja tikai 14 ekipāžas. No Latvijas sportistēm uz starta stājās pieredzējušo mājinieču Olgas Lapšovas un Anitas Kozičas ekipāža, kas labākajā mēģinājumā finišēja pēc 54,85 sekundēm, atpaliekot no četriem krievu divniekiem un uzrādot dienas vājāko rezultātu starp dāmām.

Ātrākā sieviešu ekipāža bija no Krievijas ar piloti Nadeždu Sergejevu, kuras trasi veica 52,67 sekundēs. Savukārt vīriem pirmajā dienā ātrākā bija krieva Maksima Andrijanova ekipāža, kas finišēja pēc 50,92 sekundēm.

Kā zināms, vīru bobsleju sacensībās piedalīsies arī trīs Latvijas ekipāžas ar pilotiem Oskaru Melbārdi, Oskaru Ķibermani un Uģi Žaļimu.

Tā kā skeletonā Eiropas kauss ir vien trešā līmeņa sacensības, tajā nedrīkst startēt pasaules ranga pirmie 15 sportisti, tāpēc Siguldas posmā neredzēsim brāļus Martinu un Tomasu Dukurus, kā arī Leldi Priedulēnu. Tāpat sacensībās nepiedalīsies paši jaunākie Latvijas skeletonisti, kuriem šajā nedēļas nogalē gaidāmas jauniešu sērijas sacensībās, kas ir kā kvalifikācija Jaunatnes Ziemas olimpiskajām spēlēm.

Kā iepriekš vēstīja organizatori, šajā Eiropas kausa posmā bobslejā divniekiem un skeletonā piedalīsies 18 valstu sportisti. Uz starta stāsies sportisti no ASV, Kanādas, Izraēlas, Lielbritānijas, Vācijas, Čehijas, Bulgārijas, Austrijas, Slovēnijas, Šveices, Zviedrijas, Slovākijas, Igaunijas, Īrijas, Polijas, Beļģijas, Krievijas un Latvijas.

Sacensības notiks 19. un 20. decembrī. Katru dienu notiks pa vienam Eiropas kausa posmam skeletonā, kā arī bobslejā divnieku ekipāžām. Abas dienas plkst.10 uz starta stāsies skeletona pārstāvji, bet bobslejisti sacensības sāks plkst. 13.

Kā zināms, Latvija cer jau nākamajā sezonā aizvadīt Pasaules kausa posmu bobslejā divniekiem un skeletonā.

Iepriekšējo reizi Pasaules kausa posms skeletonā Siguldā risinājās 2004. gadā, kad sliktos laikapstākļos uzvaru negaidīti svinēja Tomass Dukurs, kuram joprojām tā ir vienīgā uzvara karjerā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!