Foto: F64
Latvijas skeletonists Ivo Šteinbergs tuvāko pāris gadu laikā cer debitēt Pasaules kausa sacensībās, norādīja sportists.

Kā zināms, Šteinbergs svētdien uzvarēja Siguldā notikušajās Eiropas kausa posma otrajās sacensībās, bet pirms tam sestdien viņš bija trešais.

"Šī ir fantastika sajūta. Startēju tikai divus gadus, turklāt neticēju, ka kādā no posmiem varu izcīnīt uzvaru. Paldies Dainim Dukuram un viņa dēliem. Paldies visiem, arī ģimenei," pēc svētdien gūtā panākuma sacīja Šteinbergs. "Vienas trases apgūšana prasa vairākus gadus, jo trases mainās un tehnika paliek ātrāka. Mana priekšrocība bija tā, ka Siguldas trasē esmu daudz braucis."

Eiropas kauss ir vien trešā līmeņa sacensības, bet šosezon tajās Šteinbergs ieplānojis cīnīties par augstām vietām.

"Grūti teikt, vai šobrīd šīs ir trešā līmeņa sacensības, jo daudzi šeit startē no Starpkontinentālā kausa. Sezonas pirmajā pusē Eiropas kausa sacensībās ir augstāks līmenis, tomēr zelta medaļa paliek zelta medaļa. Apbalvošanā skanēs Latvijas himna, un tas ir super," norādīja latvietis, kurš valsts himnai gatavojas skaļi dziedāt līdzi.

Šteinbergs sacīja, ka svētdienas sacensībās cerēja tikt pie trešās vietas, jo pirms tam treniņos pat satraukums esot bijis lielāks nekā pašās sacīkstēs.

"Šis posms Siguldā bija kā atslēgas sacensības, lai pēc tam skatītos, kur startēt tālāk. Tagad skaidrs, ka palikšu Eiropas kausā. Protams, Vācijā būs grūti, turklāt Sanktmoricas trasē neesmu bijis vispār, bet skaidrs, ka cīnīšos līdz galam," kaujinieciski noskaņots ir Šteinbergs. "Man patīk, ka skeletonā nav vienveidības, visu laiku ir citādākas trases. Visvairāk man patīk mūsu komandas profesionālā attieksme. Ja atdosi no sevis visu, to darīs arī komanda. Vienība ne tikai var man daudz iemācīt, bet arī nodrošināt ar tehniku un slidām. Treneri ir ļoti profesionāli, palīdz arī Martins un Tomass Dukuri, kā arī Lelde Priedulēna."

"Šosezon startēšu Eiropas kausā, nākamgad - Starpkontinentālajā. Ja nākamgad viss būs veiksmīgi, pēc tam es varētu iespraukties Pasaules kausa apritē. Mums šobrīd ir divi braucēji, bet no kādas lielvalsts ir jāizspiež viens skeletonists. Ir valstis, kuru nomināli trešos numurus es varu uzvarēt. Jāturpina tikai strādāt," izteicās Šteinbergs, kurš atklāja, ka bijuši brīži, ka apņēmība startēt skeletonā zuduši, taču treneri tādos brīžos vienmēr pratuši motivēt. "Neesmu noslinkojis nevienu treniņu."

Latvijas skeletona izlases treneris Dainis Dukurs jau pirms sezonas teica, ka Šteinbergs sekmīga snieguma gadījumā sezonu aizvadīs Eiropas kausā, lai cīnītos par augstām vietām kopvērtējumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!