Foto: Viesturs Lācis
Latvijas pārstāvis Alvils Brants sestdien Pasaules kausa (PK) posmā parabobslejā izcīnījis otro vietu, portālam "Delfi" pastāstīja Latvijas komandas trenere Vita Kotāne.

Šajā PK posmā uzvaru izcīnīja Korijs Meps, savukārt trešais bija Andijs Kapfingers. Savukārt piekto vietu izcīnījis vēl viens Latvijas pārstāvis – Arturs Klots.

Brants pēc pirmā brauciena bijis sacensību līderis, taču vien dažas sekundes pirms starta viņa kamanām notrūcis stūres stiprinājums.

PK pēc sešiem posmiem izcīnīja kanādietis Lonijs Bissonets, otrajā vietā ierindojies brits Korijs Meps, trešajā – ASV pārstāvis Arons Lennighems. Savukārt Latvijas pārstāvim Brantam kopvērtējumā ceturtā vieta.

''Esam priecīgi, ka mums izveidojusies spēcīga un draudzīga starptautiska varonīgu, vīrišķīgu atlētu komanda. Mūsu nākošais starts ir pasaules čempionātā ParkSitijā no 14. līdz 20. martam, bet galvenais uzdevums – panākt parabobsleja un paraskeletona iekļaušanu paralimpiskajās spēlēs,'' klāsta Kotāne, piebilstot, ka parabobslejs ir patiesi emocionāls, īstais sporta veids vīriešiem, kuri traumu, negadījumu vai kara ievainojumu dēļ ir spiesti izmantot ratiņkrēslu vai kāju protēzes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!