Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) oficiāli pieprasījusi 11 Krievijas olimpiešiem atdot 2014. gada Soču olimpiskajās spēlēs izcīnītās medaļas, vēsta aģentūra "RIA Novosti".

Soču spēlēs izcīnītās medaļas pieprasīts atdot bobsleja pilotam Aleksandram Zubkovam, bobsleja stūmējiem Aleksejam Vojevodam, Aleksandram Kasjanovam, Aleksejam Puškarevam, Ilviram Huzinam, slēpotājām Jūlijai Ivanovai, Jūlijai Čekaļevai un Anastasijai Docenko, kā arī hokejistēm Gaļinai Skibai, Annai Šibanovai un Innai Djubaņukai.

Medaļas šiem sportistiem jāatdod, jo viņi atzīti par vainīgiem dopinga pārkāpumos. SOK norāda, ka viņu pārkāpumus apstiprināja Starptautiskā sporta arbitrāžas tiesa (CAS).

Zubkova diskvalifikācija nozīmē, ka Oskaram Melbārdim pienākas zelta medaļa četrinieku ekipāžu konkurencē un bronza divnieku ekipāžu konkurencē.

Zelts četriniekos līdz ar to pienākas arī Melbārža stūmējiem Daumantam Dreiškenam, Jānim Strengam un Arvim Vilkastem, kamēr Dreiškenam būtu jāsaņem arī bronza divniekos, taču pagaidām gan vēl Latvijas sportisti medaļas nav saņēmuši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!