Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas bobsleja pilota Oskara Ķibermaņa četrinieks piektdien, 3. janvārī, izcīnīja trešo vietu Pasaules kausa posmā Vinterbergā, izjaucot mājinieku dominanci. Otrs Latvijas pilots Ralfs Bērziņš pēc vāja pirmā brauciena summā ieņēma 19. vietu.

Ķibermanis ar stūmējiem Lauri Kaufmani, Arvi Vilkasti un Matīsu Mikni pirmajā braucienā bija ceturtie, zaudējot tikai trīs Vācijas ekipāžām. Tomēr otrajā braucienā sasniegtais otrais rezultāts ļāva summā pakāpties uz trešo vietu.

Par posma uzvarētāju kļuva Frančesko Frīdriha četrinieks, kas ar teicami veiktu otro braucienu apsteidza Niko Valteru. Summā Frīdriha kvartets bija ātrāks par 0,20 sekundēm, bet Ķibermanis uzvarētājiem zaudēja 0,40 sekundes.

Ralfs Bērziņš/Edgars Nemme/Dāvis Spriņģis/Edgars Pirogs sacensībās startēja pirmie un, iespējams, tas neļāva viņiem sasniegt labāku rezultātu pirmajā braucienā, kurā Latvijas otrā ekipāža bija 20. vietā. Otrajā braucienā Bērziņa kvartets uzlaboja savu laiku, bet summā izdevās pakāpties tikai par vienu pozīciju, jo kritienu piedzīvoja šveicieša Mihaela Fogta četrinieks. Bērziņam otrajā braucienā bija 11. labākais laiks.

Sākot ar šo posmu, Pasaules kauss norisināsies piecas nedēļas nogales pēc kārtas.

Portāls "Delfi" piedāvāja sacensību teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!