Foto: F64
Latvijas bobsleja divnieku ekipāžas sestdien Pasaules kausa pirmajā posmā Siguldā neiekļuva labāko trijniekā, bet labāko rezultātu uzrādīja Ralfa Bērziņā un Arņa Bebriša ekipāža, izcīnot piekto vietu. Par sacensību uzvarētāju kļuva vācieša Frančesko Frīdriha ekipāža.

Oskars Ķibermanis/Matīss Miknis ierindojās sestajā vietā, bet Dāvis Kaufmanis/Ivo Dans Kleinbergs noslēdza labāko desmitnieku. Sacensībās piedalījās 13 ekipāžas.

Pēc pirmā brauciena labāko rezultātu no latviešiem uzradīja Pasaules kausa debitants Kaufmanis, ieņemot sesto vietu un tā brīža līderim Johanesam Lohneram zaudējot 0,21 sekundi. Savukārt Bērziņš (+0,29) un Ķibermanis (+0,37) ieņēma astoto un devīto vietu.

Pēc pirmā brauciena pirmās trīs vietas ieņēma Vācijas ekipāžās – Lohners, Frančesko Frīdrihs un Kristofs Hafers.

Otrajā braucienā Bērziņš spēja pakāpties uz piekto vietu, līderim piekāpjoties 0,53 sekundes, bet Ķibermanis pacēlās uz sesto vietu (+0,56). Kaufmanis otrajā braucienā pieļāva rupju kļūdu, kas viņu atmeta uz desmito pozīciju (+0,71).

Cīņā par uzvaru Frīdrihs savu komandas biedru Lohneru apsteidza par 0,04 sekundēm, bet labāko trijniekā ielauzās šveicietis Mihaels Fogts (+0,26).

Svētdien Siguldas trasē notiks Pasaules kausa izcīnas otrais posms divnieku ekipāžām.

Portāls "Delfi" piedāvāja sacensību teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!