Foto: F64
Latvijas skeletoniste Endija Tērauda Pasaules kausa izcīņas otrajā posmā Siguldas trasē ierindojās 11. pozīcijā 18 sportistu konkurencē.

Tērauda trasē devās ar septīto starta numuru. Viņa startā ieskrējās 5,25 sekundēs, kas bija 12. ātrākais starta laiks. Trasē mājiniece divreiz atsitās pret trases apmali un finišu sasniedza 52,27 sekundēs, kas pēc pirmā brauciena deva desmito vietu.

Pēc pirmā brauciena Tērauda intervijā televīzijas kanālam LTV7 sacīja, ka šajā nedēļā viņa izjūt lielāku spiedienu, jo pagājušajā nedēļā izdevās kāpt uz goda pjedestāla. Viņa uzsvēra, ka pieļāva divas rupjas kļūdas, bet uz otro braucienu plāno veikt nelielus regulējumus kamanām.

Pēc pirmā brauciena līdere bija austriete Janīne Floka, kura finišēja 51,47 sekundēs. Otrajā vietā ierindojās Krievijas sportiste Jeļena Ņikitina (+0,31), bet Kimberlija Bosa no Nīderlandes ieņem trešo vietu (+0,41). Tobrīd līderei Tērauda zaudēja 0,80 sekundes, bet līdz pjedestālam trūka 0,39 sekundes.

Lai arī otrais brauciens Tēraudai iesākās ar lēnāku ieskrējiena laiku (5,28), taču trasē viņa virāžas izbrauca "tīrāk", tomēr ātrums kamanām nebija pietiekami liels. Braucienā viņa vēlreiz uzrādīja laiku 52,27 sekundes. Rezultāts summā minūte un 43,44 sekundes viņu atbīdīja uz 11. pozīciju.

"Galīgi nesanāca tas, ko gribēju. Mēs pēc pirmā posma nomainījām slidu, bet vajadzēja atstāt vecās, jo laika apstākļi nebija jaunajām slidām piemēroti," pēc otrā brauciena LTV7 teica Tērauda.

Par sacensību uzvarētāju kļuva Floka, kura otrajā braucienā uzstādīja jaunu trases rekordu (51,46). Viņa summā par 0,65 sekundēm apsteidza Ņikitinu, bet dalītā trešajā vietā ierindojās Bosa un Tīna Hermane no Vācijas (+0,80).

Jau vēstīts, ka aizvadītajā nedēļā Tērauda piedzīvoja savu debiju Pasaules kausā, negaidīti ierindojoties trešajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!