Foto: F64
Latvijas skeletoniste Endija Tērauda ceturtdien Altenbergas trasē aizvadīja pirmos divus braucienus pasaules čempionātā un pēc pirmās sacensību dienas viņa ierindojas 21. pozīcijā.

Tērauda trasē devās ar 16. starta numuru, un pirmajā braucienā viņa uzrādīja tikai 19. ātrāko rezultātu, finišu sasniedzot 59,98 sekundēs. Otrajā braucienā viņa savu rezultātu uzlaboja un trasi veica 59,85 sekundēs, tomēr viņa noslīdēja divas pozīcijas zemāk, jo viņu apsteidza Brazīlijas sportiste Nikole Silveira un francūziete Agate Besāra, kuras pēc pirmā brauciena bija 21. un 22. vietā.

Pēc pirmās sacensību dienas viņa sacensību līderei Žaklīnai Lelingai zaudē 3,09 sekundes, bet, lai ielauztos TOP 20, Tēraudai nepieciešamas vēl 0,14 sekundes.

Pēc pirmā brauciena Lelinga ierindojās otrajā vietā, bet otrajā braucienā viņa apsteidza skeletonisti no Krievijas Jeļenu Ņikitinu. Krieviete līderei tagad zaudē 0,11 sekundes Savukārt Tīna Hermane pēc pirmā brauciena bija tikai 11. pozīcijā, taču otrajā braucienā viņa pakāpās līdz trešajai pozīcijai, Lelingai zaudējot 0,24 sekundes.

Kopumā sacensībās piedalās 24 skeletonistes.

Piektdien risināsies noslēdzošie divi pasaules čempionāta braucieni.

Pasaules kausa kopvērtējumā Tērauda ierindojās 14. pozīcijā, bet sezonas labākais rezultāts bija trešā vieta Pasaules kausa sacensībās Siguldā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!