Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas bobsleja pilota Oskara Ķibermaņa ekipāža sestdien Altenbergas trasē pēc pirmajiem diviem braucieniem ierindojas ceturtajā vietā, neraugoties uz to, ka pirmajā braucienā viņš devās kā priekšpēdējais. Savukārt Oskars Melbārdis ieņem sesto vietu.

Tā kā šajā sezonā Ķibermanis piedalījās tikai vienās sacensībās četrinieku konkurencē, viņam bija tikai 23. starta numurs. Ķibermanis, Dāvis Spriņģis, Matīss Miknis un Krists Lindenblats savu pirmo braucienu aizvadīja pietiekami solīdi, taču viena izteikta kļūda neļāva pakāpties augstāk par sesto vietu. Savukārt otrajā braucienā šo kļūdu izdevās izlabot, kas veicināja rezultāta uzlabošanos. Ķibermanim bija otrais labākais rezultāts otrajā braucienā.

Divu braucienu summā Ķibermanis pakāpās uz ceturto vietu, no bronzas medaļas pozīcijas atpaliekot 0,11 sekundes. Savukārt līderim Frančesko Frīdriham latvieši zaudē 0,82 sekundes.

Savukārt Melbārdis startēja ar Edgaru Nemmi, Lauri Kaufmani un Intaru Dambi, un pēc pirmā brauciena viņi ierindojās astotajā vietā. Arī šī Latvijas ekipāža otrajā braucienā pakāpās divas vietas uz augšu, ieņemot sesto vietu. Līdz medaļu pozīcijām Melbārdim trūkst 0,47 sekundes.

Frīdrihs pēc pirmās sacensību dienas ieņem pārliecinošu līderpozīciju, bet austrietis Rafaels Maiers viņam piekāpjas 0,38 sekundes. Trešajā pozīcijā ierindojas cits vācietis Johaness Lohners (+0,71).

Svētdien risināsies divi izšķirošie braucieni.

Portāls "Delfi" piedāvāja sacensību teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!