Foto: International Bobsleigh & Skeleton Federation (IBSF)
Latvijas bobsleja pilota Oskara Ķibermaņa četrinieks svētdien Vācijā, Altenbergas trasē, četru braucienu summā ieņēma ceturto vietu, tādējādi Latvija bez godalgām noslēdza pasaules čempionātu bobslejā un skeletonā.

Otrs Latvijas pilots Oskars Melbārdis četru braucienu summā ieņēma astoto vietu.

Latvijas bobslejisti un skeletonisti kopš 2009. gada, kad bobsleja četriniekiem bronzu izcīnīja Jāņa Miņina kvartets, katru reizi pasaules čempionātā bija izcīnījuši kādu no medaļām. Lai gan Latvija palika bez medaļām, Ķibermaņa četrinieka sasniegtā ceturtā vieta ir labākais Latvijas rādītājs šajā pasaules čempionātā.

Ķibermanis ar stūmējiem Dāvis Spriņģi, Matīsu Mikni un Kristu Lindenblatu pēc pirmās dienas bija ceturtajā vietā, tomēr tikai 0,11 sekunžu attālumā no trešajā vietā esošā Johannesa Lohnera kvarteta. Tomēr trešajā braucienā Ķibermanis zaudēja duelī ar Lohneru, uzrādot ceturto labāko laiku, taču atvadoties no reālām iespējām pacīnīties par bronzu. Ceturtajā braucienā Ķibermanis uzrādīja trešo labāko laiku, tomēr summā Lohneram zaudēja 0,16 sekundes.

Tikmēr Melbārdis ar stūmējiem Edgaru Nemmi, Lauri Kaufmani un Intaru Dambi pēc pirmās dienas bija sestais. Trešajā braucienā Melbārža kvartets uzrādīja septīto labāko laiku, summā noslīdot uz septīto vietu, bet saglabājot cerības uz labāko sešinieku. Pēdējā braucienā Melbārdis pieļāva dažas kļūdas, kas šoreiz maksāja vietu sešiniekā. Braucienā "lielajam Oskaram" tikai 13. labākais laiks, bet summā tas deva astoto vietu.

Pārliecinoši par pasaules čempionu arī četriniekos kļuva Frančesko Fridrihs, kurš bija ātrākais visos četros braucienos. Summā viņš par 0,79 sekundēm apsteidza sudraba medaļu ieguvēju Benjaminu Maieru. Lohners uzvarētājam zaudēja 1,51 sekundi, bet no Maiera atpalika par 0,72 sekundēm.

Portāls "Delfi" piedāvāja sacensību teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!