Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Latvijas bobsleja divnieku ekipāža Emīls Cipulis un Edgars Nemme Eiropas kausa izcīņas posmā Altenbergas trasē ierindojās astotajā vietā, bet Jēkabs Kalenda ar 20 gadus veco bobsleja debitantu Mareku Lazdānu sacensības noslēdza 14.vietā, vēsta "bobslejs.lv".

Uzvarēja Vācijas pilots Maksimilans Ilmans, otrais bija cits vācietis Adams Amours un trešais itālis Patriks Baumgartners.

Cipulim pirmajā braucienā bija dalīts septītais laiks ar šveicieti Roneru, pavisam tuvu arī piektajai un sestajai pozīcijai. Latviešiem bija 13. starta numurs un viens no labākajiem starta ieskrējieniem. Kalendam pirmajā braucienā desmitais starta numurs un finišā 17. rezultāts. Kalenda kopumā aizvadīja solīdu braucienu, trasi veicot droši, kas šoreiz bija arī pats galvenais.

Par līderi pirmajā braucienā kļuva vācietis Maksimilans Ilmans, kas Eiropas kausu līderis arī kopvērtējumā. Pirmdienas sacensību uzvarētajam Amouram gan viņš bija priekšā tikai divas sekundes simtdaļas. Pirmais brauciens šoreiz tika aizvadīts bez kritieniem vīriešu divniekos.

Sacensību turpinājumā par uzvaru cīnījās vācieši un beigās pirmais sezonas līderis Ilmans. Cipuļa duetam nācās startēt pēc nelielas pauzes trasē, jo tieši pirms viņa krita Itālijas pilots Variola. Starta ieskrējiens atkaļ labs, līdz lielajam aplim viņš apsteidza savu pirmā brauciena grafiku, bet beigās tomēr dažas simtdaļas pazaudēja. Summā šoreiz Cipulim astotā vieta, Roners tomēr otro braucienu veica ātrāk par mūsu pilotu, tāpat rumānis Tenteā un vācietis Zemlers, divi citi tiešie konkurenti.

Kalendam izdevās otrajā braucienā uzlabot savu laiku un apdzīt dažus konkurentus, izcīnot 14. vietu.

"Es vērtēju šo dienu kā visai labu. Jā, varbūt Cipulim tas pirmais brauciens un pozīcija bija cerīgāka, visi turpat blakus, bet otrajā tik labi nesanāca. Atkal ceturtā virāža, vēlāk jau dzisa ātrums," teica Latvijas izlases galvenais treneris Sandis Prūsis. "Par jauno Kalendu esmu priecīgs, kā nekā šodien viņa stūmējam Marekam Lazdānam vispār pirmie mači bobslejā, abiem 20 gadi un otrais brauciens izdevās labāks, progress ir. Jācer, viss labi būs arī četriniekos, sākumā būs treniņi un tad mači nedēļas nogalē."

Pirmdien Cipulis kopā ar Matīsu Mikni bija devītajā vietā Altenbergā un Kalenda kopā ar Ivo Danu Kleinbergu - 11.vietā.

Divniekos pēc pirmajiem četriem sezonas posmiem pārkiecinošs līderis joprojām vācu pilots Maksimilans Ilmans. Emīls Cipulis piektajā pozīcijā, Jēkabs Kalenda ir otrā desmitnieka sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!