Foto: LETA

Latvijas pārstāve Endija Tērauda piektdien Siguldā skeletona sacensībās atgriezās ar 25.vietu Pasaules kausa posmā, Eiropas meistarsacīkšu vērtējumā ieņemot 17.vietu.

Tērauda pirmajā braucienā sasniedza 24. ātrāko laiku, kvalificējoties otrajā braucienam. Tajā viņa finišēja ar 25. ātrāko laiku, arī divu braucienu summā ierindojoties 25.vietā.

Posma uzvarētājai kanādietei Mirelai Rahņevai viņa piekāpās 2,51 sekundi.

Tērauda sacensībās atgriezās pēc gandrīz divu gadu pārtraukuma, kas bija saistīts ar dēla laišanu pasaulē.

Rahņeva bija trešā pirmajā braucienā, otrā - otrajā braucienā, taču kļuva par posma uzvarētāju, trasē pavadot minūti un 43,10 sekundes.

33 sportistu konkurencē otrā finišēja Beļģijas sportiste Kima Meilemansa, izcīnot Eiropas čempiones titulu. Viņa pirmajā braucienā bija ātrākā, bet otrajā kļūdījās trases lejasdaļā, braucienā ieņemot astoto vietu, bet divu braucienu summā Rahņevai zaudējot 0,28 sekundes.

Trešā posmā, bet otrā Eiropas čempionātā, bija vāciete Hanna Neize, kura braucienos sasniedza attiecīgi piekto un trešo labāko laiku, Rahņevai zaudējot 0,31 sekundi.

Ceturtā posmā bija britu sportiste Amīlija Koltmena, kura kanādietei zaudēja 0,39 sekundes, izcīnot Eiropas meistarsacīkšu bronzas medaļu.

Kā nākamās finišēja, ceturto līdz sesto vietu Eiropas čempionātā ieņemot, austriete Janīne Floka (+0,40), kura pēc otrās vietas pirmajā braucienā bija tikai desmitā otrajā braucienā, nīderlandiete Kimberlija Bosa (+0,64), kura pēc 15.vietas pirmajā braucienā, otrajā sasniedza trases rekordu 51,31 sekunde, par 0,15 sekundēm labojot 2020.gada novembrī Flokas sasniegto laiku, un vāciete Zuzanne Krēere (+0,71).

Igauniju pārstāvošā Latvijas skeletoniste Dārta Zunte abos braucienos ieņēma 19.vietu, arī divu braucienu summā Pasaules kausa posmā ierindojoties dalītā 19.vietā un Rahņevai zaudējot 1,57 sekundes. Eiropas meistarsacīkšu vērtējumā viņai 13.vieta.

Pasaules kausa kopvērtējumā līdere ar 1186 punktiem ir divu posmu uzvarētāja nīderlandiete Kimberlija Bosa, 1042 punkti ir beļģietei Kimai Meilemansai un 942 punkti - itālietei Valentīnai Margaljo, kura piektdien Pasaules kausa posmā ieņēma 13.vietu.

Tērauda ar 40 punktiem ir 37.vietā, bet Zunte ar trīs posmos sakrātiem 160 punktiem ieņem 30.vietu.

Siguldas trase Pasaules kausa kalendārā ir iekļauta sesto sezonu pēc kārtas, uzņemot sesto posmu bobslejā un skeletonā, kā arī vienlaikus sportistiem cīnoties par Eiropas čempionāta medaļām.

Sestdien un svētdien divas sacensības divniekos Siguldā aizvadīs bobslejisti, sestdien cīnoties Pasaules kausa posmā, bet svētdien - tikai Eiropas čempionāta vērtējumā. Sestdien notiks arī monobobu sacensības sievietēm, bet svētdien sievietes vēlreiz sacentīsies divniekos, cīnoties arī par Eiropas čempionāta medaļām.

Bobslejā Latviju pārstāvēs Emīla Cipuļa un Jēkaba Kalendas pilotētās ekipāžas.

Pasaules kausa posms un Eiropas čempionāts Siguldā apmeklētājiem ir bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!