Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas kamaniņu braucēji Imants Marcinkēvičs/Kristens Putins piektdien izcīnīja astoto vietu Eiropas junioru čempionāta divnieku sacensībās, kas vienlaicīgi bija arī Pasaules kausa izcīņas piektais posms.

Braucienos Marcinkēvičs/Putins uzrādīja attiecīgi astoto un desmito rezultātu, summā par 2,350 sekundēm atpaliekot no uzvaru izcīnījušajiem vāciešiem Tima Brendela un Floriana Funka.

Vēl neveiksmīgāk Latvijas sportisti startēja citās disciplīnās.

Vīriešu konkurencē Artūrs Dārznieks, kurš šosezon piedalījies arī vairāku pieaugušo Pasaules kausa posmu kvalifikācijās, ieņēma 14.vietu Pasaules kausa posmā un 12.vietu Eiropas čempionāta ieskaitē, Riks Kristens Rozītis palika attiecīgi 17. un 14.vietu, bet Rihards Lozbers ierindojās 24. un 19.vietā.

Savukārt juniorēm 33.vietā 35 finišējušo dalībnieču konkurencē palika Saiva Dambīte. Eiropas čempionāta ieskaitē viņa palika 25.pozīcijā.

Kā ziņots, Eiropas junioru čempionātā slimības dēļ nepiedalījās Ulla Zirne, kura šomēnes izcīnīja bronzas medaļu pasaules pirmo Jaunatnes ziemas olimpisko spēļu sacensībās.

Kā ziņots, Jaunatnes Olimpiādē pie medaļas tika arī Rozītis, kurš izcīnīja sudraba godalgu.

Eiropas čempionāts sestdien noslēgsies ar jauniešu sacensībām, kurās Latviju pārstāvēs Alise Mitkus, Ralfs Bērziņš un Kārlis Krišs Matuzels.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!