Foto: F64

Latvijas kamaniņu sporta braucējs Mārtiņš Rubenis svētdien ierindojās 13.vietā Kēnigzē trasē Vācijā notikušajā jaunās Pasaules kausa sezonas otrajā posmā, bet Inārs Kivlenieks pēc kļūdas otrajā braucienā zaudēja vietu labāko desmitniekā

Pēc pirmā brauciena Kivlenieks atradās augstajā septītajā pozīcijā, bet otrajā braucienā kļūda trases vidusdaļā viņam ļāva uzrādīt tikai 29.rezultātu, kas summā deva 20.pozīciju, aģentūru LETA informēja Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF).

Savukārt Rubenis pēc 15.vietas pirmajā braucienā otrajā piegājienā savas pozīcijas prata uzlabot.

Arī otrajā Pasaules kausa posmā uz goda pjedestāla stājās tikai Vācijas sportisti. Uzvaru svinēja Andijs Langenhans, kuram sekoja pagājušās sezonas Pasaules kausa ieguvējs Fēlikss Lohs un Davids Millers.

Rubenis uzvarētājam finišā zaudēja 1,116 sekundes, bet Kivlenieks - 1,466 sekundes.

Citam Latvijas pārstāvim Kristapam Mauriņam piektdien neizdevās pārvarēt Nāciju kausa barjeru.

Kā ziņots, pirms nedēļas Īglsas trasē notikušajā Pasaules kausa pirmajā posmā Kivlenieks izcīnīja septīto vietu, Rubenis palika 17.pozīcijā, bet Mauriņš ierindojās priekšpēdējā, 31.vietā.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderis ar 185 punktiem ir Lohs, Kivlenieks ar 67 punktiem ieņem desmito pozīciju, Rubenis atrodas 15.vietā ar 54 punktiem, Mauriņš ar 16 punktiem ir 32., bet Riks Kristens Rozītis un Artūrs Dārznieks atrodas attiecīgi 38. un 41.pozīcijā.

Posms sākās sestdien, kurā Latvijas sportisti augstus rezultātus nesasniedza. Ļoti neveiksmīgi latvieši startēja divnieku sacensībās - Andra un Jura Šicu ekipāža palika pēdējā, 18.vietā starp finišējušajām ekipāžām, bet Oskaram Gudramovičam un Pēterim Kalniņam nemaz neizdevās sasniegt finišu otrajā braucienā. Savukārt dāmām Maija Tīruma izcīnīja 15.vietu, bet Elīza Tīruma otrajā braucienā krita.

Šajā sezonā sportisti sacentīsies deviņos Pasaules kausa posmos, Siguldā sacensības aizvadot 15. un 16.decembrī. Savukārt pasaules čempionāts 1. un 2.februārī norisināsies Vistleras trasē Kanādā.

2015.gadā Siguldas trasē risināsies pasaules čempionāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!