Foto: LETA

Pēc sezonas otrajā pusē parādītajiem veiksmīgajiem rezultātiem Latvijas kamaniņu braucēja Elīza Tīruma ieguvusi ticību saviem spēkiem un redz, ka ir uz ko tiekties nākotnē, intervijā portālam "Delfi" pastāstīja pati sportiste.

Sezonas sākums Elīzai Tīrumai nebija veiksmīgs, jo pirmajā Pasaules kausa posmā Īglsas trasē Austrijā pēc rupjas kļūdas otrajā braucienā viņa ierindojās 22.vietā, bet otrajā posmā Kēnigzē trasē Vācijā viņa piedzīvoja kritienu. Tomēr ar katru nākamo posmu E.Tīruma savus rezultātus uzlaboja – 16.vieta Altenbergā, 12.vieta Siguldā, 13.vieta vēl vienā Kēnigzē posmā, 10.vieta Oberhofā, kur vienlaikus notiekošajā Eiropas čempionātā izcīnīta septītā vieta, un 10.vieta arī Vinterbergā. Tāpat viņa izcīnīja desmito vietu pasaules čempionātā Vistleras trasē Kanādā.

"Šīs sezonas iesākums nelikās tik cerīgs, bet sezonas otro pusi jau vērtēju ar pozitīvāku zīmi. Ir parādījusies ticība sev. Tagad redzu, ka varu un ka ir uz ko tiekties nākotnē," atklāja E.Tīruma, kura piebilda, ka rezultātu uzlabošanās varētu būt saistīta arī ar sliecēm. "Ar māsu [Maiju Tīrumu] samainījos ar sliecēm, un, manuprāt, Maijas slida iet stabilāk un nedaudz ātrāk. Arī mana slida bija ļoti ātra, taču ne tik stabila."


Atgādinām, ka aizvadītajā nedēļas nogalē Latvijas kamaniņu sporta stafetes komanda ar E.Tīrumu, Ināru Kivlenieku un divnieku ekipāžu brāļiem Juri un Andri Šicu izcīnīja bronzas medaļu pasaules čempionātā, par 0,008 sekundēm apsteidzot austriešus. "Emocijas bija diezgan saspringtas, jo šajā trasē rezultāti visiem bija diezgan līdzīgi," atcerējās Tīruma. "Atzīmēt iegūto medaļu neizdevās, jo jau svētdienas naktī braucām uz lidostu, lai lidotu uz Monreālu, savukārt no Monreālas braucām uz ASV."

22 gadus vecā kamaniņu braucēja piebilda, ka pasaules čempionātā izcīnītā godalga ir viņas karjeras augstākais panākums, kas ir dzinulis arī turpmāk tiekties pēc augstiem rezultātiem.

Runājot par sev pieejamo tehniku, E.Tīruma stāstīja, ka viņa ir apmierināta ar savām kamanām, tomēr slieču gan vajadzētu vairāk: "Mūsu komandā variēt ar sliecēm ir diezgan grūti, jo katram ir tikai viens slieču pāris, kamēr citām valstīm ir vairāki. Citiem sportistiem katrai trasei savs slidu pāris gan sacensībām, gan treniņiem."


Sportiste arī atklāja, ka Latvijas kamaniņu sporta izlasē atmosfēra ir laba, jo visi viens otram cenšas palīdzēt un neviens nekad neliedz padomus.

Gaidāmajā nedēļas nogalē norisināsies šīs sezonas priekšpēdējais Pasaules kausa posms Leikpleisidā, bet februāra beigās noslēdzošais posms risināsies olimpiskajā trasē Sočos. Latviete šajās sacensībās vēlas visus braucienus veikt augstā līmenī.

"Noslēdzošajos divos posmos vēlos stabilus braucienus savā disciplīnā un komandu stafetē. Amerikas trasē esmu pirmo reizi, un man tiks doti tikai seši braucieni pirms sacensībām. Savukārt Sočos no dāmu starta es neesmu braukusi, jo iepriekš tur piedzīvoju kritienu, kas man liedza trenēties divas nedēļas," skaidroja E.Tīruma.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc septiņiem posmiem E.Tīruma ar 178 punktiem ieņem 16.vietu, bet M.Tīruma ar 117 punktiem atrodas 24.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!