Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Piektdien Vācijā, Altenbergas trasē, sākās Pasaules kausa izcīņas pirmais posms kamaniņu braukšanā junioriem, kur jau pirmajās sacensībās labus rezultātus sasnieguši Latvijas sportisti.

Latviju šajās sacensībās pārstāv mūsu junioru izlases dalībnieki - Putins Kristens, Aparjode Kendija, Mitkus Alise Evelīna, Matuzels Kārlis Krišs, Aparjods Kristers, Rozītis Riks Kristens.

Kristers Aparjods, kas savā vecuma grupā (A jaunieši) ir viens no jaunākajiem dalībniekiem, šodien notikušajās sacensībās sev priekšā palaida tikai mājinieku Heideru un Austrijas jaunieti Gleiršeru. Kristers divu braucienu summā uzrādīja laiku 1:25.278. Uzvarētājam Gleiršeram zaudējot 0,510 sekundes. Kopumā sacensībās piedalījās 34 jaunie sportisti.

Savukārt Kendija Aparjode, kas arī startē A grupā jaunietēm, 25 dalībnieču konkurencē izcīnīja augsto sesto vietu. Divu braucienu summā, Kendija uzrādīja laiku 1:23.640, kas bija par 1,116 sekundēm sliktāks kā sacensību uzvarētājai Estreičerei no Vācijas - 1:22.524.

Divnieku konkurencē uz starta devās Putins Kristens/ Matuzels Kārlis, kas ir vienīgā divnieku ekipāža junioru izlasē. 12 ekipāžu konkurencē mūsējie spēja ierindoties devītajā vietā.

Rīt uz starta līnijas dosies Riks Kristens Rozītis un Alise Evelīna Mitkus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!