Foto: F64
Latvijas kamaniņu sporta stafetes komanda svētdien izcīnīja sudraba godalgas savās mājās Siguldas trasē notikušajā Eiropas čempionātā.

Latvijas komandas sastāvā startēja Elīza Tīruma, Mārtiņš Rubenis, kā arī Andra un Jura Šicu divnieku ekipāža.

Eiropas čempionātā triumfēja Krievijas komanda ar Natāliju Horevu, Albertu Demčenko, kā arī Vladislava Južakova un Vladimira Maknutina divnieku ekipāžu sastāvā. Viņi Latviju apsteidza par 0,350 sekundēm.

Pie bronzas tika Itālija, kas no Latvijas atpalika vien par 0,012 sekundēm, bet ar otro sastāvu startējušā Vācija šoreiz palika tikai sestajā pozīcijā, piekāpjoties arī Austrijai un Slovākijai.

Iepriekš Latvija Eiropas čempionāta komandu sacensībās 2006.gadā ieguva bronzu, bet 2008. un 2010.gadā izcīnīja zeltus. Visas četras reizes komandā bijuši Rubenis un brāļi Šici. Eiropas čempionāti risinās reizi divos gados.

Kā ziņots, Eiropas čempionāta individuālajās sacensībās vissekmīgāk svētdien nostartēja Rubenis, kurš izcīnīja ceturto vietu. Vēl vīru sacensībās no Latvijas sportistiem 16.vietu Pasaules kausa posmā un 14.vietu Eiropas čempionāta ieskaitē izcīnīja Inārs Kivlenieks, bet Kristaps Mauriņš un Artūrs Dārznieks ieņēma attiecīgi 20. un 26.vietu Pasaules kausā, bet Eiropas čempionāta ieskaitē bija par divām pozīcijām zemāk.

Dāmu konkurencē Tīruma Eiropas čempionātā ieguva septīto vietu, bet Pasaules kausa posmā viņa ierindojās 11.pozīcijā. Tikmēr cita Latvijas sportiste Ulla Zirne Eiropas meistarsacīkstēs ierindojās 15.vietā, bet posmā bija vien 21.pozīcijā.

Savukārt kamaniņu divnieks Andris un Juris Šici sestdien gan Eiropas čempionāta, gan Pasaules kausa vērtējumā izcīnīja augsto piekto vietu. Tikmēr otra pašmāju ekipāža Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš Eiropas meistarsacīkstēs bija astotie, bet posmā - devītie.

Dalībai sacensībās bija pieteikušās 22 valstis ar 131 sportistu.

Šī bija otrā reize, kad Starptautiskā Kamaniņu sporta federācija (FIL) uzticēja Latvijai rīkot Eiropas čempionāta sacensības. Iepriekšējo reizi Eiropas čempionāts Siguldā notika 2010.gadā. Savukārt 2015.gadā Latvijā risināsies pasaules meistarsacīkstes.

Šīs sacensības vadošajiem kamaniņu braucējiem bija pēdējās pirms Soču olimpiskajām spēlēm, kas notiks no 7. līdz 23.februārim. Tajās kamaniņu sacensības sāksies jau 8.februārī ar vīriešu vieninieku cīņām.

Kā zināms, olimpiskajās spēlēs no Latvijas startēs vīri Rubenis, Kivlenieks un Mauriņš, dāmas Zirne un Tīruma, kā arī divnieku ekipāžas A.Šics/J.Šics un Gudramovičs/Kalniņš.

Tāpat Latvija Olimpiādes kamaniņu sporta sacensībās būs pārstāvēta komandu stafetē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!