Foto: AFP/Scanpix/LETA

Sestdien Austrijā Īglsas trasē ar divvietīgo ekipāžu startu turpinājās Pasaules kausa izcīņas 1.posms kamaniņu sportā, kur brāļi Andris un Juris Šics izcīnīja 11. vietu, portālu "Delfi" informēja Latvijas Kamaniņu sporta federācijas (LKSF) pārstāve Mērija Ansviesule.

Latviju šajā Pasaules kausa posmā divvietīgajām ekipāžām pārstāvēja divi dueti – Andris Šics/Juris Šics un Oskars Gudramovičs/Pētris Kalniņš.

Brāļi pirmajā braucienā uzrādot laiku 39.860 sekundes, kas no sacensību līderiem Vācijas ekipāžas Toni Eggert/Sachsa Benecken šķīra par 0.297 sekundēm, ierindojās 4.pozīcijā. Diemžēl Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš pirmajā braucienā piedzīvoja kritienu, kas lika no turpmākās cīņas izstāties.

Otrajā braucienā Andrim un Jurim neizdevās uzlabot savu rezultātu, finiša līniju šķērsojot pēc 40.484 sekundēm un uzrādot 16 labāko laiku.
Izlases vecākais treneris Kaspars Dumpis pastāstīja, ka brāļi otrajā braucienā kļūdījusies trases vidusdaļā, kam sekojusi virkne citu kļūdu.

PK 1.posmā Andris Šics/Juris Šics ierindojas 11.vietā, sacensību uzvarētājiem Tonijam Egertam/Sašam Benekenam zaudējot 1.014 sekundes.

Jau ziņots, ka sacensību rīta programmā startēja dāmas, kur vislabāk no Latvijas sportistēm startēja Elīza Tīruma, kas PK 1.posmā ierindojās 8.vietā. Elīza divu braucienu summā uzrādīja laiku 1minūte 20.426 sekundes un sacensību uzvarētājai Natalie Geisenberger no Vācijas zaudēja 0.604 sekundes. Ulla Zirne palika 18. vietā, bet Kendija Aparjode ierindojās 19. vietā.

Svētdien uz startu dosies vīri, starp kuriem būs arī četri Latvijas pārstāvji – Inārs Kivlenieks, Kristaps Mauriņš, Artūrs Dārznieks, Riks Kristens Rozītis. Pēc tam sekos ''Sprinta kauss'', kur katrā no grupām startēs 15 spēcīgākie sportisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!