Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas kamaniņu braucēji Kristens Putins un Kārlis Krišs Matuzels piektdien Vinterbergas trasē Vācijā izcīnīja ceturto vietu noslēdzošā, sestā, Pasaules kausa izcīņas junioriem posma divnieku sacensībās.

Braucienos latvieši uzrādīja attiecīgi piekto un ceturto laiku, bet summā no uzvaru guvušajiem austriešiem Dāvida Trojera un Filipa Knola atpalika par 0,580 sekundēm.

No labāko trijnieka Latvijas pārstāvjus šķīra 0,134 sekundes, bet kopumā sacensībās piedalījās astoņas ekipāžas.

Ar 145 punktiem Putins/Matuzels sezonas kopvērtējumā ieņēmuši septīto vietu. Viņi piedalījās tikai divos sezonas posmos.

Sestdien sacensības aizvadīja junioru vecuma puiši un meitenes, kā arī notika komandu stafetes sacensības.

Puišu konkurencē Kristers Aparjods un Ralfs Bērziņš ierindojās attiecīgi septītajā un 15.vietā, bet Gunārs Bergs nesasniedza pirmā brauciena finišu. Savukārt meiteņu konkurencē Alise Evelīna Mitkus arī nefinišēja pirmajā braucienā, turklāt viņa izstājās arī komandu stafetes sacensībās, kurās uz starta izgāja vien četru valstu vienības.

Sezonas kopvērtējumā Aparjods ieņēma 16.vietu, bet Kendija Aparjode bija labākā starp meitenēm, esot 20.pozīcijā. Komandu stafetē Latvija ierindojās kopvērtējuma piektajā vietā.

Citviet piektdien jauniešu konkurencē Anda Upīte ierindojās 12.vietā, Kate Keita Farenhorsta ieņēma 18.pozīciju, bet Zelma Bite nesasniedza pirmā brauciena finišu. Puišu konkurencē Roberts Plūme ierindojās 16.vietā, bet Edgars Karnītis sekoja 21.pozīcijā.

Sezonas kopvērtējumā puišiem labākais bija Plūme, kurš ieņēma 24.vietu, bet meitenēm Upīte ierindojās 19.pozīcijā. Divnieku konkurencē 12.vietu ieņēma Aksels Tupe/Kaspars Šļahota.

Kā ziņots, šosezon Kendija Aparjode, Kristers Aparjods un Putins/Matuzels izcīnīja sudraba medaļas Eiropas junioru čempionāta komandu sprinta sacensībās, Putins/Matuzels kontinenta meistarsacīkstēs bija otrie, kā arī Ulla Zirne, Aparjods un Putins/Matuzels triumfēja pasaules junioru čempionāta komandu stafetes sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!