Foto: F64
Latvijas kamaniņu braucējs Riks Kristens Rozītis svētdien Siguldas trasē 2015.gada pasaules čempionātā ieņēma desmito vietu, bet U-23 vecuma grupas vērtējumā izcīnīja sudraba medaļu.

Negaidīti par pasaules čempionu kļuva krievs Semjons Pavļičenko, kurš bija ātrākais abos braucienos un par 0,071 sekundi apsteidza četrkārtējo pasaules čempionu, olimpisko čempionu Fēliksu Lohu. Krievijai tā ir pirmā zelta godalga kamaniņu sportā, bet līdz šim tikai vienam krievam bija izdevies triumfēt pasaules čempionātā - PSRS izlases rindās 1981.gadā to izdarīja Sergejs Daņiļins.

Bronzas godalgu kritieniem bagātajās sacensībās Siguldas trasē izcīnīja austrietis Volfgangs Kindls, kurš pēc pirmā brauciena bija tikai sestais. Labi veikts otrais brauciens un konkurentu kļūdas ļāva viņam tikt pie bronzas, bet no uzvarētāja austrieti šķīra 0,184 sekundes.

Vēl sacensībās no Latvijas startēja startēja Inārs Kivlenieks, Artūrs Dārznieks un Kristers Aparjods. Kivleniekam īsti nesanāca neviens no diviem braucieniem un summā viņam tikai 12.vieta, Dārznieks ieņēma 15.vietu, bet 16 gadus vecais Aparjods ierindojās 26.vietā, paliekot uzreiz aiz otrā brauciena dalībnieku skaita.


Portāls "Delfi" piedāvāja sacensību teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!