Foto: Publicitātes foto
Latvijas kamaniņu braucējs Kristaps Mauriņš ceturtdien Leikpleisidas trasē ASV Pasaules kausa izcīņas otrā posma pamatsacensību atlases kārtā - Nāciju kausā – izcīnīja sesto vietu, informēja Latvijas Kamaniņu sporta federācija.

Mauriņš bija vienīgais latvietis Nāciju kausa sacensībās. Viņš finišēja 52,136 sekundēs un sacensību uzvarētājam Julianam von Šleinicam no Vācijas piekāpās par 0,362 sekundēm.

Nāciju kausā vīriešu konkurencē piedalījās 22 ekipāžas.

Pārējie Latvijas sportisti, kuru devušies uz ASV un Kanādā paredzētajiem Pasaules kausa posmiem, pamatsacensībām kvalificējušies automātiski, pēc FIL reitinga tabulas.

Pirmās piektdien uz starta dosies 20 divvietīgās ekipāžas. Latvija startēs ar divām – Andris Šics/Juris Šics un Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš. Pēc divvietīgo ekipāžu starta trasē dosies 32 vīri, starp kuriem arī Artūrs Dārznieks, Inārs Kivlenieks un Kristaps Mauriņš.

Savukārt sestdien par vietu uz goda pjedestāla cīnīsies 24 dāmas starp kurām būs arī Latvijas labākā braucēja Elīza Cauce. Sacensību noslēguma notiks komandu stafete. Tajā piedalīsies arī Latvijas komanda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!