Foto: LETA
Tik aukstos laikapstākļos, kādi šobrīd valda Latvijā, ir grūti braukt, uzskata kamaniņu braucēja Elīza Cauce, kura sestdien Siguldas trasē notikušajā Pasaules kausa piektajā posmā izcīnīja ceturto vietu.

Kā zināms, Cauce sestdien bija ceturtā, kamēr pirmo vietu ieguva krieviete Tatjana Ivanova, kam latviete divu braucienu summā zaudēja 0,491 sekundes. Krievijas sportiste abos braucienos uzstādīja jaunu Siguldas trases rekordu.

"Neteiktu, ka ceturtā vieta ir sāpīgs rezultāts. Ņemot vērā, ka treniņos neizdevās viss kā nākas un nesanāca veikt labi 11.virāžu, šodien tas sanāca. Esmu apmierināta. Pirmajā braucienā uzrādīju savu personīgo rekordu Siguldas trasē," pēc sacensībām žurnālistiem sacīja Cauce. "Vācietes un krievietes vienmēr ir ātras, tas, ka latvieši spēj ielauzties pirmajā sešiniekā, ir labs rezultāts. Ceturtā vieta ļaus arī nedaudz uzlabot rezultātu Pasaules kausa kopvērtējumā."

Pasaules kausa kopvērtējumā sievietēm pēc pieciem posmiem līdere ar 529 punktiem ir amerikāniete Samera Britčera, kura sestdien Siguldā bija tikai 11.vietā, bet Cauce ar 292 punktiem atrodama astotajā pozīcijā.

"Tehnika iet ļoti labi, tikai jāpiestrādā pie brīvuma. Tagad man ir ticība sev un pārliecība. Domāju, turpmāk jau būs labi. Bija grūti braukt šādā aukstumā, bet nav variantu - ar to jāsadzīvo. Startā biju pilnīgi sastingusi, bet kad ielec kamanās, jāsaprot, ka ir jāatslābinās. Braucot par aukstumu nedrīkst domāt. Vizieris arī nesala ciet, es to ļoti cītīgi sasmērēju," atklāja Cauce.

Vēl sestdien Siguldā startēs divnieku ekipāžas, bet svētdien tiks aizvadītas sacensības vīriešiem, kā arī norisināsies komandu stafete.

"Rītdienas stafetes sacensībām gatavošos tāpat kā šīm. Kamanās nekādas izmaiņas nebūs, neko nedomāju mainīt. Tā kā šodien izdevās divi stabili braucieni, tad rītdienas sacensībās jau būs lielāka pārliecība. Trases profila izmaiņas neko īpaši neizmainīja. Bija jābrauc citādāk nekā treniņos, bet ātri pielāgojos," piebilda Cauce.

Kā zināms, pērn februārī Siguldā notika pasaules čempionāts kamaniņu sportā, kur gan augstāko vietu Latvija ieguva stafetē, izcīnot septīto pozīciju, bet individuāli pašmāju sportistiem tik labi neklājās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!