Foto: LETA

Pasaules kausa izcīņas sestā posma sacensības, kas šajā nedēļas nogalē risināsies Siguldas bobsleja un kamaniņu trasē, būs unikālas, jo pirmo reizi šā sporta veida vēsturē vienā posmā tiks noteikti uzvarētāji visās septiņās disciplīnās.

Kā ziņojām, uz Siguldu pārceltas stafetes sacensības, kas laika apstākļu dēļ nevarēja notikt Vistlerā, līdz ar to Pasaules kausa Latvijas posmā sportisti pirmo reizi sacentīsies individuālajās sacensībās vieninieku ekipāžām sievietēm un vīriešiem un divnieku ekipāžām, individuālajās un divnieku sacensībās sprintā, kā arī komandu stafetē.

Kopumā Siguldā ir sabraukuši 146 sportisti no 23 valstīm, un Latvija šajās sacensībās tiks pārstāvēta kupli - vīriešiem ar Ināru Kivlenieku, Artūru Dārznieku, Kristapu Mauriņu, Riku Kristenu Rozīti, sievietēm – Elīzu Cauci, Ullu Zirni, Kendiju Aparjodi, Elīnu Žurgzdiņu, Kati Keitu Fārenhorsti, Zelmu Biti, divnieku ekipāžām – Andri Šicu/Juri Šicu, Oskaru Gudramoviču/Pēteri Kalniņu, Kristenu Putinu/Imantu Marcinkēviču.

"Plāni mums ir visaugstākie - cīņa par medaļām, taču saprotam, ka arī pārējie sportisti nebrauc šurp atpūsties," preses konferencē pirms Siguldas posma izteicās Latvijas kamaniņu sporta izlases galvenais treneris Kaspars Dumpis. "Pirmais uzdevums - visiem kvalificēties pamatsacensībām, kurās lai katrs aizvada savus labākos braucienus."

Izlases treneris uzsvēra, ka sacensības savā trasē vienmēr ir psiholoģiski sarežģītākas, bet labs rezultāts Siguldā mūsu sportistiem nepieciešams arī pašapziņai pirms gaidāmā pasaules čempionāta, kas būs sezonas galvenais starts. "Tas uzliek lielāku spriedzi, jo mājās gribas nostartēt vislabāk, kas arī ir vissvarīgākais - lai pēc divām nedēļām uz pasaules čempionātu varētu braukt ar pārliecību un labu sajūtu," saka Dumpis.

Viens no Latvijas izlases līderiem, Juris Šics žurnālistiem atklāja, ka brāļu Šicu kamanas šobrīd ir izjauktas un tiek meklēts iemesls ne pārāk apmierinošiem laikiem treniņos. "Pēc treniņiem izjaucām kamanas un tagad mums ir divas naktis un viena diena, lai atrastu, kas par vainu," pastāstīja pieredzējušais sportists. "Cerams, atradīsim, kas nogāja greizi. Vēl Latvijas kausa sacensībās viss bija ok…"

Runājot par sacensībām Siguldā, Juris Šics nenoliedza, ka tā ir visiem Latvijas sportistiem mīļa, taču grūta trase. "Mērķi mums, kā jau visiem, ir augsti, jo - kamēr nav uzvarēts, nav miera," viņš saka. "Sigulda mums ir mājas trase un mīļa, bet tā vienmēr "izspēlē" kaut ko negaidītu."

Trase gaidāmajām sacensībām ir sagatavota augstā līmenī, ko norāda arī vīriešu sacensību dalībnieks Inārs Kivlenieks. "Treniņos braucām tuvu trases rekordam, paldies trases darbiniekiem un direktoram," viņš saka "Treniņos mums iet labi, arī sacensībās vajag divus labus braucienus."

"Šosezon uzbūvēju jaunu, neraksturīgu tehniku - patīk tendences, bet nepatīk, ka neizdodas to izmantot, pats pieļauju rupjas kļūdas," paškritiski piebilst Kivlenieks. "Siguldā labi jānobrauc, un tad pasaules čempionātā, pēc tam varēs pielāgot nianses priekš citām trasēm."

Pasaules kausa posma sacensības Siguldas trasē sāksies jau piektdien, 13. janvārī, tad tiks aizvadītas Nāciju kausa sacensības (starts pl. 9.30).

"Viessmann" Pasaules kausa 6. posma un BMW sprinta Pasaules kausa 3. posma sacensību programma:

Piektdiena, 13. janvāris
plkst.9:30 – Nāciju kausa sacensības

Sestdiena, 14. janvāris
plkst.8:40 – 1. brauciens divvietīgajām ekipāžām
plkst.9:50 – 2. brauciens divvietīgajām ekipāžām
plkst.11:10 – 1. brauciens sievietēm
plkst.12:30 – 2. brauciens sievietēm
Apbalvošanas ceremonija

Svētdiena, 15. janvāris
Plkst.9:20 – 1. brauciens vīriešiem
Plkst.10:55 – 2. brauciens vīriešiem
Plkst.12:20 – BMW sprinta Pasaules kauss divvietīgajām ekipāžām
Plkst.12:55 – BMW sprinta Pasaules kauss sievietēm
Plkst.13:35 - BMW sprinta Pasaules kauss vīriešiem
Plkst.14:45 – komandu stafete sadarbībā
Apbalvošanas ceremonija

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!