Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF) apstiprinājusi komandas sastāvu dalībai Pekinas ziemas olimpiskajās spēlēs, kas sāksies 4. februārī.

Pasaules kausa septītais posms Siguldā bija noslēdzošās kvalifikācijas sacensības, pēc kurām tika noskaidroti tie kamaniņu sportisti, kuri pārstāvēs Latvijas valstsvienību Pekinas ziemas olimpiskajās spēlēs.

Pēc starptautiskajiem normatīviem dalībai olimpiskajām spēlēm kvalificējās visi Latvijas komandas kamaniņnieki, bet Latvijas olimpiskajā komandā no kamaniņniekiem var būt trīs sievietes, trīs vīrieši un divas divvietīgās ekipāžas.

ņemot vērā noteiktās kvotas, Latvijas Kamaniņu sporta federācijas valde apstiprina, ka Latviju ZOS pārstāvēs desmit kamaniņu braucēji: Kendija Aparjode, Elīza Tīruma, Elīna Ieva Vītola, Kristers Aparjods, Gints Bērziņš, Artūrs Dārznieks, Andris Šics/Juris Šics, kā arī Mārtiņš Bots/Roberts Plūme.

Kamaniņu sacensības Pekinas olimpiskajā trasē risināsies olimpisko spēļu pirmajā nedēļā. 5. un 6. februārī uzvarētājus noskaidros vīri, 7. un 8. februārī medaļas sadalīs sievietes, 9. februārī par medaļām cīnīsies divnieki, bet 10. februārī būs komandu sacensības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!