Foto: Mareks Gaļinovskis

Latvijas kamaniņu braucējs Gints Bērziņš un divnieku ekipāža Mārtiņš Bots/Roberts Plūme piektdien, 16. decembrī, Parksitijas ledus trasē, ASV, ieņēma septītās vietas Pasaules kausa trešā posma sacensībās, Kristers Aparjods ieņēma devīto pozīciju, bet divnieku ekipāža Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts palika 12. vietā, informēja Latvijas Kamaniņu sporta federācijā.

Kā pirmais no latviešiem ar 15. starta numuru trasē devās Bērziņš, kurš, labi aizvadot braucienu, finišā uzrādīja piekto ātrāko laiku. Aparjods pirmajā braucienā trases augšdaļā, pieļaujot rupju kļūdu, teju piedzīvoja kritienu, taču sportists spēja savaldīt kamanu un turpināt braucienu. Tomēr arī trases lejas daļā sportistam neizdevās precīzi izbraukt trases līnijas, kas finišā rezultējās ar 14. ātrāko finiša laiku.

Otrajā braucienā Bērziņam 11. labākais rezultāts, kas divu braucienu summā ļāva ierindoties septītajā pozīcijā [+0,558]. Savukārt Aparjods lieliski veica sacensību otro braucienu, finišējot ar trešo labāko laiku, kas sportistam ļāva pakāpties par piecām pozīcijām un izcīnīt devīto vietu [+0,607].

Par pasaules kausa trešā posma uzvarētāju kļuva itālis Dominiks Fišnallers [1:30,068]. Sudraba godalga vācietim Fēliksam Loham [+0,185], bet trešajā vietā Austrijas sportists Dāvis Glaišers [+0,204].

Divvietīgo ekipāžu pirmajā braucienā ar otro starta numuru trasē devās jaunākā Latvijas ekipāža – Ševics-Mikeļševics/Krasts, kuri braucienu veica bez redzamām kļūdām, tomēr, trases lejas daļā zaudējot ātrumu, ierindojās 14. pozīcijā.

Savukārt Bots/Plūme pirmo braucienu veica bez redzamām kļūdām, tomēr finišā desmitais ātrākais laiks. Otro braucienā Mārtiņš Bots/Roberts Plūme aizvadīja labi, par 0,258 sekundēm uzlabot savu rezultātu, kas divu braucienu summā ļāva pakāpties par trīs pozīcijām un izcīnīt septīto vietu [+0,477].

Ševicam-Mikeļševicam/Krastam otrajā braucienā otrais labākais starta laiks, bet finišā 11. ātrākais rezultāts, kas ļāva ierindoties 12. pozīcijā [+0,899].

Zelta godalgu izcīnīja pieredzējušie vācieši – Tonijs Egerts/Saša Benekens [1:26,789]. Sudrabs – Austrijas sportistiem Jurijam Tomasam/ Gatam/ Rikardo Martinam Šofam [+0,033]. Savukārt trešajā vietā ierindojās Vācijas sportisti Tobias Vendls/Tobias Arlts [+0,078].

Sestdien, 17. decembrī uz starta dosies un par godalgām cīnīsies sievietes, kā arī tiks aizvadīts "BMW Sprinta" pasaules kauss, kurā piedalīsies 15 ātrākie pamatsacensību sportisti, tajā skaitā arī abas Latvijas vīriešu divvietīgās ekipāžas, kā arī Bērziņš un Aparjods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!