Latvijas kamaniņu braucējas Elīna Ieva Vīola un Kendija Aparjode piektdien, 6. janvārī, Siguldā notiekošā Pasaules kausa posma Nāciju kausa jeb kvalifikācijas sacensībās izcīnīja godalgas, piekāpjoties tikai sportistei no Itālijas.

Savukārt Sigita Bērziņa ierindojās uzreiz aiz goda pjedestāla. Visas latvietes tādējādi pārliecinoši kvalificējās sestdien gaidāmajām pamatsacensībām. Pārējie Latvijas sportisti pēc izcīnītajiem punktiem pēdējos trijos Pasaules kausa posmos ir izcīnījuši vietu stiprāko grupā.

Starp 17 sportistēm labāko rezultātu no latvietēm uzrādīja Elīna Ieva Vītola, kurai labākais starta laiks bija 1,633 sekundes, savukārt finišā otrais labākais rezultāts – 41,970 sekundes.

Tūlīt aiz komandas biedrenes trešajā vietā ierindojās Kendja Aparjode, tautietei piekāpjoties par 0,046 sekundēm.

Uzvaru izcīnīja itāliete Sandra Robačere, kuras rezultāts bija 41,937 sekundes. Ceturto vietu izcīnījusī Bērziņa uzvarētājai piekāpās 0,162 sekundes.

"Noteikti varu teikt, ka ir kur vēl pielikt. Šodien Nāciju kausā brauciens nebija ļoti labs, trasē bija vietas, kuras līdz galam neizdevās, bet lielu kļūdu nebija. Noteikti sestdienu sagaidu divus stabilus un, protams, ātrus braucienus. Baudīšu rītdien notiekošās sacensības par visiem 100%," teica Elīna Ieva Vītola.

Sestdien, 7. janvārī Pasaules kausa ceturtajā posmā uz starta dosies un par godalgām cīnīsies sievietes, kā arī vīriešu un sieviešu divvietīgās ekipāžas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!