Foto: F64

Siguldas trase otro nedēļas nogali pēc kārtas uzņems starptautiskās sacensības, un Latvijas kamaniņu braucējs Mārtiņš Bots neuzskata, ka iepriekšējās nedēļas panākumi gaidāmajā Eiropas čempionātā dos kaut kādas priekšrocības.

Aizvadītajā nedēļas nogalē Siguldā Latvijas sportisti Pasaules kausa posmā uzstādīja četrus jaunus trases rekordus, izcīnīja četras zelta un vienu sudraba medaļu. Bots kopā ar Robertu Plūmi triumfēja divnieku sacensībās.

"Aizvadītajā nedēļas nogalē uzrādījām divus labus braucienu, kas ļāva gan pirmajā, gan otrajā sacenību braucienā labot trases rekordu. Neskatoties uz to, mums noteikti vēl ir, kur pielikt braucienu kvalitātē gaidāmajā Eiropas čempionātā," skaidroja Bots, kuru citēja Latvijas Kamaniņu sporta federācija. "Runājot par Eiropas čempionātu, iepriekšējās nedēļas panākumi mums nedod nekādas priekšrocības. Eiropas čempionātā viss sāksies no nulles. Tāpat kā aizvadītajā nedēļas nogalē mēs dosimies trasē, lai cīnītos par augstākajām godalgām.

Piektdien, 13. janvārī norisināsies Nāciju kauss jeb kvalifikācijas sacensības Pasaules kausa piektajam posmam un 54. FIL Eiropas čempionātam. Par vietu pamatsacensībās cīnīsies arī divas Latvijas sportistes – Sigita Bērziņa un Kendija Aparjode. Pārējie Latvijas Nacionālās kamaniņu sporta izlases atlēti ir izcīnījuši vietu stiprāko grupā (12 labākie) pēc iegūtajiem punktiem pēdējos trijos Pasaules kausa posmos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!