Foto: FIL

Latvijas kamaniņu braucēji Kendija Aparjode, Kristers Aparjods un Mārtiņš Bots/Roberts Plūme svētdien Vinterbergā ieņēma piekto vietu Pasaules kausa pēdējā, devītā posma komandu stafetē.

Pirms šī posma kopvērtējumā latvieši jau bija nodrošinājuši otro vietu, bet, lai izcīnītu uzvaru, bija jāizdzēš 40 punktu deficīts.

Latvieši startēja kā priekšpēdējie no astoņām komandām, finišējot divās minūtēs un 23,662 sekundēs, kas tobrīd bija ceturtais rezultāts. Lai uzvarētu sezonas kopvērtējumā, Vācijas kvartetam bija jāpaliek bez rezultāta.

Mājinieki Anna Berreitere, Makss Langenhans un Tobiass Vendls/Tobiass Arlts uzrādīja otro rezultātu, par 0,559 sekundēm zaudējot Austrijas komandai ar Madeleini Egli, Jonass Milleru un Juri Tomasu Gatu/Rikardo Martinu Šepfu sastāvā. Trešie ar 0,838 sekunžu deficītu bija ASV kamaniņu braucēji.

Latvijas kvartets uzvarētājiem zaudēja 0,930 sekundes, piekāpjoties arī Itālijai, bet apsteidzot divas no finišējušajām komandām – Rumāniju un Poliju. Ķīnas komanda tika diskvalificēta.

Latvieši šosezon uzvarēja abās stafetēs, kas notika Siguldā, bet sešu sacensību summā Latvijas sportisti iekrāja 470 punktus jeb 70 mazāk, nekā vācieši. 130 punkti mazāk bija Austrija, kas par pieciem punktiem apsteidza ASV. Ieskaites punktus guva 11 valstis, savukārt kanādieši savās vienīgajās sacensībās tika diskvalificēti.

Plānots, ka nākamajā nedēļas nogalē Siguldā notiks Latvijas čempionāts kamaniņu sportā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!