Foto: Patriks Pauls Briķis/DELFI

Lai gan Siguldas ledus trases labiekārtošana joprojām ir valdības plānos, zaudētā cerība apzīmogot rekonstrukcijas plānus ar 2030. gada olimpisko spēļu zīmogu ir jūtams trieciens nākotnes vīzijām. Laikā, kad bobslejs un skeletons strauji zaudē pozīcijas – kā izdzīvošanu plāno kamaniņu sports?

No starta blokiem distancē meties gada pēdējais mēnesis, ļaudis tinas šallēs un dūraiņos, un, citējot kādu bijušo premjeru, "sniega mums šobrīd ir vairāk, nekā jebkad bijis – ļoti daudz sniega"! Citiem vārdiem – klāt ziemas sporta veidu pļaujas laiks. Tiesa, pēdējo nedēļu laikā vairāk esam runājuši nevis par labiem rezultātiem trasēs, bet gan tēmu – būt vai nebūt ziemas olimpiskajām spēlēm Siguldā. Tagad šķietami ir skaidra atbilde: nebūt.

Ko tas nozīmē renes sporta veidiem Latvijā, kas ilgus gadus bijusi olimpisko medaļu kalve, bet tagad nonākuši starp racionālo aprēķinu dzirnakmeņiem – "Bufetes" sezonas 17. epizodē parunājām ar Mārtiņu Rubeni – pieckārtēju olimpieti un divkārtēju olimpisko medaļnieku, pirmās ziemas olimpiskās medaļas autoru pēc neatkarības atgūšanas, Latvijas labāko kamaniņu braucēju un tagad treneri.

"Bufete" ir podkāsts par sportu, kas pulsē ar regularitāti reizi nedēļā un ko veido Latvijas sporta saimniecībā labi atpazīstamas mediju personības – sporta medija MVP galvenais redaktors Ingmārs Jurisons un tv3.lv sporta redaktors Jānis Janševics. Aicinot studijā arī trešo sarunu biedru, podkāsta viesi, katrā no epizodēm apmēram stundas garumā apspriež Latvijas un pasaules sporta aktualitātes. Audio versijā podkāstu iespējams klausīties arī "Spotify", "Apple Podcasts" un "Podbean" platformās.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!