Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas virslīgas futbola čempionāta 18.kārtas spēlē sestdien Rīgas "Daugava" savā laukumā cīnījās neizšķirti 2:2 (1:2) ar "Gulbenes" komandu.

Šajā spēlē rezultātu jau devītajā minūtē atklāja mājinieku komandas spēlētājs Vadims Gripa, bet 16.minūtē Aleksandrs Ivanovs panāca neizšķirtu.

Astoņas minūtes vēlāk Sergejs Mišins viesus izvirzīja vadībā, bet neizšķirtu Rīgas "Daugava" panāca 80.minūtē, kad precīzi sita Georgijs Diakvinišvili.

Vēl viena šīs kārtas spēle notiks svētdien, kad Daugavpils "Daugava" savā stadionā spēkosies ar pagājušās sezonas čempioniem "Ventspils".

Savukārt atlikušās trīs 18.kārtas cīņas risināsies 19.jūlijā un 8.augustā.

Latvijas virslīgas čempionāta kopvērtējumā šobrīd līderpozīcijā esošajai komandai "Skonto" ir 35 punkti 17 mačos, un tā par punktu apsteidz Daugavpils "Daugavu". Šīm komandām ar 30 punktiem 16 cīņās seko "Ventspils", savukārt ceturtajā pozīcijā ar 26 punktiem 17 spēlēs atrodas JPFS/FK "Spartaks".

Piektajā vietā ar 25 punktiem 15 cīņās atrodas "Liepājas metalurgs", Rīgas "Daugavas" kontā ir 18 punkti, bet pa 17 punktiem iekrājušas "Jūrmala" un "Gulbene". "Jelgava" ar 14 punktiem ieņem devīto vietu, bet turnīra tabulu ar 13 punktiem noslēdz "Metta"/LU.

Šīs sezonas virslīgas čempionātā piedalās desmit komandas, kas aizvadīs četru apļu turnīru.

Jau vēstīts, ka sākotnēji bija plānots, ka valsts spēcīgāko komandu konkurencē sacentīsies trīs klubi no Jūrmalas, tomēr neilgi pirms sezonas sākuma "Jūrmala-VV" oficiāli apvienojās ar Rīgas "Daugavu" un virslīgas čempionātā startē ar šo nosaukumu.

Pagājušajā sezonā par valsts čempionvienību ceturto reizi kluba pastāvēšanas laikā un pirmo pēc divu gadu pārtraukuma kļuva "Ventspils", kas izšķirošo pārsvaru sev nodrošināja tikai čempionāta pēdējā kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!