Latvijas biatloniste Madara Līduma ceturtdien, 17.janvārī , Itālijā izcīnīja dalītu 20.vietu Pasaules kausa sestajā posmā sacensībās 7,5 kilometru sprintā.
Līdumai tas ir labākais sasniegums šajā sezonā.

Vēl viena Latvijas biatloniste Gerda Krūmiņa sacensībās ieņēma 80.vietu. Līduma līdz ar izcīnīto 20.vietu kvalificējās iedzīšanai, kas notiks sestdien, bet Krūmiņa iedzīšanā nestartēs. Sprintā ceturtdien finišēja 82 sportistes.

Līduma šaušanā pieļāva divas kļūdas (otrajā šautuvē netrāpīja abos pēdējos mērķos), kas liedza viņa iespēju tikt labāko desmitniekā. Latvijas labākā biatloniste, tāpat kā divus soda apļus veikusī vāciete Martina Glagova, sprinta uzvarētājai Vācijas biatlonistei Katijai Vilhelmai zaudēja 1:39,9 minūtes.

Vilhelma šaušanā bija nekļūdīga un finišā par 10,5 sekundēm apsteidza savu tautieti Andrea Henkeli. Trešajā vietā ierindojās krieviete Svetlana Sļepcova, kura Vilhelmai zaudēja 26,9 sekundes. Arī Henkele un Sļepcova šaušanā bija precīzas.

Krūmiņa sacensībās veica piecus soda apļus un finišā uzvarētājai zaudēja 5:03,6 minūtes.

Līduma šosezon trešo reizi tiek pie ieskaites punktiem. Pasaules kausa kopvērtējumā viņa ar 26 punktiem ieņem 45.vietu, bet Krūmiņa ar deviņiem ieskaites punktiem atrodas 56.vietā. Pasaules kausa kopvērtējuma līdere ar 399 punktiem ir Vilhelma, 33 punktus no viņas atpaliek francūziete Sandrīne Baijī, bet trešajā vietā ar 356 punktiem ir Henkele.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!