Foto: DELFI
Sniega trūkuma dēļ Francijas pilsētā Ansī netiks aizvadīts Pasaules kausa izcīņas trešais posms biatlonā, vēsta sacensību organizatori.

Sacensībām Ansī bija plānots risināties no 15. līdz 18.decembrim, bet tagad trešais posms pārcelts uz Austrijas pilsētu Hohfilceni, kur šajā nedēļas nogalē notiks arī Pasaules kausa izcīņas otrais posms.

"Nelabvēlīgie laika apstākļi, kas šoruden skāruši lielāko daļu Eiropas kūrortu, kā arī Pasaules kausa izcīņas norises vietas, neļauj mums nodrošināt nepieciešamos 40 000 kubikmetru sniega, lai pilnvērtīgi aizvadītu sacensības," teikts Ansī posma organizatoru izplatītajā paziņojumā.

Kā atzina organizatori, tuvākajās dienās kūrortā "Le Grand Bornand" sniegam vajadzētu parādīties, taču līdz Pasaules kausa izcīņas posma sākumam palicis pārāk maz laika, lai sagatavotu trasi.

"Pieņemot lēmumu rīkot šāda veida sacensības, mums bija jāņem vērā laika apstākļu kaprīzes. Protams, esam vīlušies, taču mēs darījām visu iespējamo, lai sacensības notiktu," izteicās Ansī posma organizatoru komitejas prezidents Janiks Ožuanets. "Esmu lepns par darbu, ko paveica mūsu komanda un 650 brīvprātīgie. Esmu pārliecināts, ka 2013.gadā Ansī noteikti risināsies Pasaules kausa biatlonā posms."

Ožuanets piebilda, ka līdzjutējiem tika atgriezta nauda par iegādātājām biļetēm.

Kā ziņots, šīs sezonas Pasaules kausa izcīņas biatlonā pirmais posms aizvadītajā nedēļā risinājās Zviedrijas pilsētā Estešundā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!