Foto: Reuters/Scanpix
Pasaules kausa izcīņas trešajā posmā biatlonā, kas risinās Austrijas kūrortā Hohfilcenē, sestdien 12,5 kilometru iedzīšanas sacensībās vīriešiem uzvaru izcīnīja Vācijas sportists Andrēass Birnbahers.

Četrās šaušanās Birnbahers, kurš startēja tikai no 26.pozīcijas, nepieļāva nevienu kļūdu un finiša spurtā par nieka 0,2 sekundēm apsteidza slaveno norvēģi Ūli Eināru Bjērndālenu, kurš arī sašāva visus 20 mērķus.

Bjērndālens sacensības sāka no 15.vietas.

Trešo vietu izcīnīja Francijas biatlonists Simons Furkads, kurš šaušanās kļūdījās vienu reizi un Birnbaheram zaudēja 1,3 sekundes.

Tikmēr sprinta sacensībās uzvarējušais pagājušās sezonas Pasaules kausa ieguvējs norvēģis Tarjeijs Bē ar trijām kļūdām šaušanās ieņēma ceturto vietu, uzvarētājam zaudējot 30,1 sekundi.

Latvijas sportisti iedzīšanai nespēja kvalificēties.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderpozīciju ar 308 punktiem saglabāja Bē, kuram 19 punktus zaudē francūzis Martēns Furkads, kurš iedzīšanas sacensībās izcīnīja septīto vietu. Savukārt trešajā pozīcijā ar 242 punktiem atrodas Ēmils Hegle Svendsens no Norvēģijas, kas iedzīšanā ieņēma tikai 24.vietu.

Tikmēr Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar 22 punktiem atkritis uz 58.pozīciju.

Kā ziņots, desmit kilometru sprintā vīriešiem ceturtdien no Latvijas sportistiem negaidīti augstāko vietu izcīnīja jaunais Rolands Pužulis, finišējot 69.pozīcijā. Tikmēr Edgars Piksons ierindojās 77.vietā, bet Rastorgujevs finišēja vien 98.pozīcijā.

Sestdien notiks arī iedzīšanas sacensības sievietēm, kurās gan nepiedalīsies neviena Latvijas biatloniste, bet svētdien risināsies jauktā stafete.

Zīmīgi, ka arī otrais posms pagājušajā nedēļā risinājās Hohfilcenē. Trešais posms bija plānots Francijas pilsētā Ansī, tomēr tur sacensības nevarēja notikt sniega trūkuma dēļ.

Pasaules kausā šosezon risināsies deviņi posmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!